Yakın Savunma Teknikleri

Konya Yakın Savunma Dersi

Yakın savunma yada insaların kendini koruması ilk çağlardan itibaren insanoğlunun ihtiyaçları arasında yer almıştır. Mücadele sporlarının büyük bir çoğunluğunun da muhtemelen çıkış noktası insanların kendini savunma ihtiyacı olmuştur.

Yakın savunma ifadesi yada ingilizce karşılığı olarak self defence nedir?

İnsanların dışarıda karşılaşabilecekleri saldırılarda veya olumsuz durumlarda uygulanabilecek tekniklerdir.” şeklinde özetleyebileceğimiz bu durum aslında bu kadar basit değildir. Şöyle ki insanların kafalarına bilgisayara program yüklercesine bir takım tekniklerin yüklenmesi ve bunların tehlike anında uygulanması için sadece teknikleri bilmek yeterli değildir.

Düzenli yapılan egzersiz ve alıştırmalarda hareketler ve karşısında uygulanacak savunma şekilleri refleksif bir hale gelmekte, sporcunun uyarana tepki süresi kısalmakta böylece tam anlamıyla kendini savunma durumu gerçekleştmektedir.

Bu durumda bahsedilen durumun uygulanabilmesi için fiiki yeterliliğin yanı sıra psikomotor özelliklerinde antre edilmesi gerekmektedir.

Bir antrenmanın tezahürlerinin bir kaç hafta sonra görülebildiği göz önünde bulundurulursa yakın savunma hadisesi de bir süreçtir.

Hareketlerin tekrar sayıları yada özel olarak öğrenilmesi etkili faktörler olmakla birlikte yakın savunma (self defence) bir süreçtir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz