Kardiyo Kick Boks (Taebo)

Kardiyo kickboks; kardio kickboks yada cardio kickboxing olarak ifade edilmektedir. Bilindiği gibi kardiyo antrenmanlar prensip itibariyle enerji deposu olarak vücudumuzdaki yağları da kullanabilen aerobik enerji sistemiyle enerji oluşumunu sağlayan antrenman modelleridir.

Kardio Kickboks

Nedir aerobik enerji sistemi? Aerobik enerji sistemi uzun sürede düşük tempolu antrenmanlar şeklinde kısaca özetlenebilir. Bu enerji sisteminde karbonhidratlar, yağlar ve hatta proteinler de enerji olarak kullanılabilirler. Durum böyle olunca kilo vermek isteyenler için vazgeçilmez antrenman yöntemleridir.

Bunun kick boks ile harmanlanmış haline kısaca kardiyo kick boks diyebiliriz. Genellikle gölge boksu tabir ettiğimiz sistemde herhangi bir rakibe, torbaya yada darbe yastığına vurmaksızın boşta yapılan bir antrenman yöntemidir.

Kilo vermek isteyenler için harika bir antrenman metodu olmakla birlikte branşta müsabık sporcular içinde branşa özel dayanıklılığın gelişmesi noktasında olumlu rol oynar.

Kardiyo kick boks un temellerini Amerikalı bir full contact karateci olan Billy Blanks in Taebo (http://www.taebo.com/)ismiyle attığı söylenir. Bunun yanında dünyanın önde gelen fitness uzmanlarından Jilian Michaels (http://www.jillianmichaels.com/fit/) gibi kişiler tarafından da uygulanmaktadır.

Kardiyo kickboks ülkemizde çok uygulanan bir yöntem olmamakla birlikte ileride popüler olması beklenen vücudun bir çok kas grubunu çalıştıran kaliteli bir kilo verme antrenmanıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz