Konya da Çocuk Kick Boks Grubumuz Başladı

Çocuklar için kick boks gruplarının olmaması sebebiyle karma gruplarda çocuklarımız antre edilmeye çalışıyor. Bu durum verimsiz antrenmanlar neticesinde miniklerin sıkılmasına sebep olabiliyor. Durum böyle olunca Konya’da çocuk kick boks alanında bir çalışma yapmaya karar verdik. Sitemize gelen aramalarda konya çocuk kick boks kelimelerinin çok kullanılması da bizi bu yönde çalışma yapmaya yönlendirdi.

Konya Kick Boks Çocuk Grubu

Neden Çocuk Kick Boks Kursu ?

Çocukların psikolojik, mental ve beden gelişimlerinde sporun ne kadar önemli bir enstrüman olduğunu artık herkes biliyor. Kick boks özelinde ise çocuklar empati yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra baskı altında doğru ve hızlı karar verebilme gibi özelliklerini de geliştiriyorlar.

Bunun yanında kick boks dersi alan bir miniğin psikomotor özelliklerinde de oldukça olumlu gelişmeler oluyor. Tekme yumruk gibi kendi başına dahi içerisinde bir çok hassas detayın bulunduğu spor dalında bu hareketlerin kombine uygulanması beden ve mental gelişime olumlu katkı sağlıyor.

Dikkat Dağınıklığı ve Kick Boks

Dikkat dağınıklığı ve Hiperaktivite bozukluğu (DEHB) teknolojinin hayatımıza girmesi ile birlikte çağımızın önemli sorunlarından bir tanesi haline gelmiş durumda. Bu konuda uzmanlar düşük seviyede DEHB için bir takım tavsiyelerde bulunurken ileri seviye durumlarda ise etken maddesi dopamin olan bir takım ilaç tedavileri uyguluyorlar. Oysaki spor dopamin hormonun doğal yoldan salgılanmasına sebep olan çok önemli bir aktivite. Kick boks özelinde konu değerlendirilecek olur ise sürekli aynı noktaya teknik uygulamaya çalışan bir çocuğunun dikkatlerinin gelişmesi beklenen bir sonuç olacaktır.

Aynı yaş grubundaki miniklerimizin teknikleri farklı seviyelerde uygulayıp öğrenebilmeleri de çocuklar arasında olumlu bir rekabete sebep olabiliyor. Daha önce de çalıştırdığımız çocuklarımızda dikkat eksikliğinin yanı sıra sosyal davranışlarında da olumlu gelişmeler keşfettik. Bunun yanında üzülerek belirtmek isterim ki yetişkin tipi diyabet çocuklarımız da dahi görülebiliyor. Spor yapmak bu anlamda da çocuklarımızı korumamız ve desteklememiz konusunda oldukça önemli.

Kötü Beslenme ve Teknoloji Bağımlılığı

Bizlerinde çocuklarımızında teknoloji bağımlılığı ve kötü beslenme konusunda iyileştirilmesi gereken davranışlarımız. Ne kadar aile içerisinde bu konular görüşülse de dışarıdan rol modeli olan bir antrenör tarafından bunların ifade edilmesi çocuklarımız için daha etkili olmaktadır. Bu anlamda tüm mücadele sporlarında olduğu gibi kick boksda da antrenörler sporcuların idolü birer rol modelidir. Antrenman arasında yada antrenman sonrasında yavrularımızın kulaklarına bu tip detayların fısıldanması, hatta performansa olan faydalarının ifade edilmesi oldukça etkili olacaktır. Sadece bir branşta ders vermek yerine bu görevi de yerine getirmenin sorumluluğunu üzerimizde hissediyoruz.

Konya Çocuk Kick Boks çalışmalarımız Mesut Karakuş Cimnastik ve Spor Okulunda devam etmektedir. 7-13 yaş çocuk grubunun yanı sıra özel ders anlamında da hizmet vermekteyiz.

Konya Çocuk Kick Boks

Mesut Karakuş Spor Okulu

Buhara Mahallesi Edipoğlu Caddesi N:26/A Selçuklu KONYA adresindeki Salonumuzun Konumuna Aşağıdan Ulaşabilirsiniz. 0 332 323 43 30 numaralı telefondan ulaşarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz