Kick Boks Nedir? Kimler Kick Boks Yapabilir?

Kick Boks’u anlaşılması açısından Tekmeli Boks olarak da özetleyebiliriz. Fakat kick boks içerisinde farklı kategorileri olan yakın savunma, müsabaka, kilo verme, güç geliştirme, koordinasyon geliştirme, sıkılaşma gibi farklı amaçlarla yapılabilecek oldukça zengin bir spor dalıdır. Kick boks branşı 1960 lı yıllarda da karma bir dövüş sistemi olarak Amerika ve Japonya da başlamış bir akımdır. Bununla birlikte zaman içerisinde federatif yapısı, kuralları, kıyafetleri, antrenman bilgisi gibi bir çok özelliği oturmuş ve dövüş sporları içerisinde adından söz ettiren bir spor dalı haline gelmiştir.

Kick Boks  ülkemizde 90 lı yıllarda  şu an bir alt branş ismi olan full contact ismi ile tanınmıştır. Amerikan sinema kültürünün de etkisiyle insanların ilgisini çekmiş geçmişi milattan önce 300 lü yıllara kadar dayanan mücadele sporları kadar popüler olmuştur.

Kick boks un bu kadar popüler olmasındaki önemli etkilerden bir tanesi kısa süre içerisinde netice alınabilen ve sonuç odaklı bir mücadele sporu olmasıdır. Bir çok yakın savunma sporu hareket açısından kick boks dan daha zengin olmasına rağmen bir netice alabilmek uzunca zaman almaktadır. Kick boks bu konuda diğer mücadele sporlarından bir adım öne çıkmakta zamanın daha da önem kazandığı çağımızda popülerliği her geçen gün artmaktadır.

Kimler Kick Boks Yapabilir ?

Bunu öğrenmenin yaşı yoktur gibi bir klişe ile özetleyebiliriz. Fakat şu durumu da bildirmek lazım. Spor geçmişi genetik özellikleri gibi konular önem arz etmekle birlikte aynı şartlarda fakat farklı yaşlarda bireyleri değerlendirdiğimizde erken yaşta başlamanın avantajları vardır. Ama her yaşta spor amaçlı ve yakın savunma amaçlı kick boks branşı icra edilebilir.

Cinsiyet anlamında değerlendirecek olur ise kick boks bayanlar ve erkekler tarafından yapılabilecek aynı zamanda bayanların özelliklet ileri ki  yaşlarda şikayetçi oldukları konularda da avantaj sağlayabilen bir spor dalıdır.

Kick boks’un fiziki görünüme faydalarından dolayı gerek dünyada gerekse ülkemizde bir çok sinema oyuncusu ve manken tarafından kick boks sporu yapılmaktadır.

Spor salonlarında ağırlık  çalışmalarını monoton bulan, daha heyecanlı sporlardan zevk alan kimseler hem fitness ve kilo verme amaçlı da kick boks yapabiliyorlar.

Dolayısıyla herkes kendi yaşına ve fiziksel durumuna uygun formatta kick boks yapabilir şeklinde özetleyebiliriz.

Kick Boks Nedir? Kimler Kick Boks Yapabilir?” için bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz