Konya Kick Boks

Konya Kick Boks konusunda adından çok söz ettiren illerden bir tanesi olmuştur. Gösterdiği başarılar ve Konya dan çıkan milli sporcular bu konuda oldukça etkilidir. Bir çok il Türkiye Şampiyonalarına her kilogram ve kategoride tek sporcu götürebiliyor. Oysa ki Konya her siklet ve kategoriden üç sporcuyla Türkiye Şampiyonalarında temsil ediliyor.

Kick Boks Federasyon Başkanı Sayın Salim KAYICI da Konya daki kick boks camiasını ilgilendiren faaliyetlere mümkün olduğunca katılamaya gayret ediyor. Zaman zaman Kick Boks Türkiye Şampiyonaları da bu popülerlik ve güven sebebiyle ilimizde gerçekleşmektedir.

Yine yılda bir kaç kez Kick Boks il seçmesi ilimizde yapılmakta ve buradan seçilen sporcular Türkiye Şampiyonalarında ilimizi temsil etmekteler.

Konyanın  Merkez ilçelerinin tamamında Kick Boks aktif.

Kick Boks Faydaları

Kick boks hem fiziksel hem ruhsal olarak insan sağlığına faydalı spor dalıdır. Kick boks’un faydaları konusunda yazmış olduğumuz yazıya buradan erişebilirsiniz.

Konya Selçuklu Kick Boks

Selçuklu ilçesi Konya’nın en büyük ilçesidir. Bu ilçe kick boks açısından da en çok sporcu ve spor tesisinin olduğu, en çok kick boks kursu açılan ilçedir. Gerek Selçuklu Belediyesi belediye olarak gerekse özel salon ve Halk Eğitim Kursları anlamında en aktif ilçe selçuklu ilçesidir.

Selçuklu ilçesindeki kick boks çalışmaları için tıklayınız.

Konya Selçuklu Kick Boks
Konya Selçuklu Kick Boks

Konya Karatay Kick Boks

Karatay İlçemizde özel kick boks salonları son iki yılda yaygınlaşmıştır. İlçe de Halk Eğitim Destekli kurslar devam etmektedir. Kentsel dönüşümün yoğun olduğu ilçe de zaman içerisinde bu branşın daha da yaygınlaşmasını bekliyoruz. Konya karatay kick boks için tıklayınız.

Konya Karatay Kick Boks
Konya Karatay Kick Boks

Konya Meram Kick Boks Kursları

Meram ilçesi kick boks kursları açısından zayıf bir ilçemiz olsa da bu bölgeden merkezdeki salonlara kick boks kurslarına devam eden sporcular vardır. Bölgede çok az salonda kick boks çalışılmakta çalışmalar genelde özel ders şeklinde olmaktadır. Meram ilçesindeki kick boks çalışmalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Konya Meram Kick Boks Kursları
Konya Meram KickBoks Kursları

Kick Boks Dersleri

Kick boks konusundaki en merak edilen konulardan bir tanesi de derslerdir. Derslerin nasıl olduğu, haftada kaç gün olduğu gibi konuları izah ettiğimiz yazımız için tıklayınız.

Konya Kick Boks Özel Ders

İş hayatı yoğun olan ya da antrenmanın kendisine özel olmasını isteyen kullanıcıların tercihi genelde özel ders şeklinde olmaktadır. Özel ders çalışmalarında daha hızlı ilerlemek de mümkün olmaktadır. Özel kick boks derslerimiz hakkında bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Konya Kick Boks Özel Ders
Konya KickBoks Özel Ders

Konya Kick Boks Salonları Fiyatları

Konya kickboks salon fiyatları farklılık göstermekle birlikte grup dersleri ekonomik bir tercih olabiliyorken özel seanslar biraz daha maliyetli olmaktadır. Kick boks salonları ile ilgili fiyatları anlattığımız yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Konya Kick Boks Salonları Fiyatları

Konya Dövüş Salonları

Dövüş salonu ifadesi çok benimsediğimiz bir ifade olmasa da mücadele sporları bu şekilde de ifade ediliyor. Dövüş yerine mücadele sporları yada savaş sanatları ifadesinin kullanılmasını daha doğru buluyoruz. Konyada ki dövüş salonlarını bu yazımızda anlattık.

Konya Stadyum Boks Salonu

Konya stadyum boks salonu boksör kickboksör sporcuların hepsinin hatırası olan bir salondur. Bu salonda boksörler gibi kick boks ve muay thai branşının sporcuları da müsabaka yapmıştır. Duayen hocalardan bu üç branştaki sporcular ders almışlardır. Konya stadyum boks salonu hakkında bilgiler için tıklayınız.

Kick Boks Kuralları

Kick boks müsabakaları 5 farklı alt dal altında gerçekleşmektedir. Bunların bazıları ringde bazıları ise tatemi üzerinde yapılmaktadır. Her branşın kuralları kendi içerisinde değişmektedir. Ama filmlerde gözüktüğü gibi kick boks da kural yoktur düşüncesi doğru değildir. Amatör ve profesyonel kick boks yönetmeliği aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Kick Boks Nedir?

Kick boks hakkında bir çok kişi farklı iddialar ortaya attı. Kimileri kungfu, karate, boks gibi branşların birleşiminden ortaya çıktığını iddia etti. Kimileri ise modifiye muay thai olduğunu söyledi. Kick boks konusu anlattığımız yazımız için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz