Yandex Connect Nedir?

Yandex Connect Nedir? Yandex Connect yandex tarafından sağlanan ücretsiz mail hosting servisidir. Bilişim konuları ile ilgili arkadaşlar konunun ne olduğunu çabucak anlasalarda bilişim ve internet konularına uzak olan arkadaşlar muhtemelen ne söylemek istediğimizi anlamadılar.

Fazla teknik tabir kullanmadan konuyu şu şekilde ifade edebiliriz

Web sitenizi barındırmak için internet üzerinde bir sunucu alanı kiralamanız gerekir. Bu alanda belli kapasiteye sahiptir. Maillerinizi barındırmak için de bu harddisk alanını kullanırsınız. Eğer mailleri aktif kullanan bir kullanıcı iseniz kiraladığınız alanın çoğunu mailler meşgul edecek bazen site dosyalarına yer bulamayacaksınız demektir. Yada sunucuda yer tükendiğinden dolayı yeni gelen mailleri alamamak gibi bir sorun ile karşı kaşıya kalabilirsiniz. Sonuç olarak daha yüksek alan kiralamanız gerekir. Diğer bir konu da yandex gibi servislerin spam filtresi gibi özellikleri sıradan sunuculardan daha güçlüdür.

Siz maillerinizi barındıracağınız alanı yandex gibi dışarıda bir yerden seçerseniz kiraladığınız alan size kalır ve sitenizi yayınlamak için tamamını kullanabilirsiniz. Bu tip bir hizmeti google daha önce sağladı fakat şu an servis tamamen ücretli işliyor.

Yandex Connect
Yandex Connect Panel

Yandex Connect Neden Ücretsiz Olarak Sunuluyor ?

Söylediğimiz gibi Google da bir dönem google apps hizmetini ücretsiz olarak sundu. Bu hizmetleri ücretsiz sunmalarının sebebi kendi arama motorları yada portallarına bağlılık oluşturmaktan başka bir şey değil. Google şu an bu hizmetten gelirde elde ediyor. Fakat eski kullanıcılar halen ücretsiz olarak bu hizmetten istifade ediyorlar. Yandex için de aynı durum söz konusu olabileceğinden bir an önce bu hizmetten istifade etmek gerekir.

Yandex Connect Kurulumu Nasıl Yapılıyor ?

Bunun için hosting paketinizin mail hizmetini yandex e devretmelisiniz.Bunu iki şekilde yapabilirsiniz.

Barındırdığınız Bir Site Yoksa

Barındırdığınız bir site yok ise Nameserverları yandexe devredebilirsiniz. Bundan sonra ayarların geri kalanı yandex connect üzerinden yapılabilir.

Barındırdığınız Bir Site Var İse

Barındırdığınız bir site var ise işlem biraz daha karışık olacak. Öncelikle yandex e sitenin site ait olduğunu doğrulamak için sitenin içerisine bir doğrulama dosyası yüklemeniz gerekiyor. Sonra da MX sunucu ayarlarından Cpanel yada Plesk Panel den mail hizmetini linkte tarif ettiği gibi yandexe yönlendirmelisiniz.  https://yandex.com.tr/support/kurum/set-mail/mx.html

Mail Adreslerini Nasıl Kuruyoruz

Eğerki yukarıdaki adımları tamamladıysanız. Yandex hesabınızdan yandex connecte giriş yaparak yönetici araçlarından söz konusu domaini seçip onun altında domaininiz uzantılı mail adresleri oluşturabilirsiniz.

Eğer ki bu konuda ücreti mukabilinde destek almak isterseniz 0 332 323 8005  – 0541 322 99 39 numaralı telefonlardan bize ulaşabilirsiniz.

Dijital Pazarlama ve Teknoloji konusundaki diğer yazılarımızı incelemek için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz