Kick Boks için Recovery Toparlanma Antrenmanı

Kick boks için recovery yani toparlanma antrenmanları diğer branşlarda olduğu gibi en çok konuşulan konulardan bir tanesidir.

Diğer spor dallarında olduğu gibi kick boksda da antrenman kadar antrenman içi ve antrenman dışı dinlenme de önemlidir. Bilindiği üzere kick boks anaerobik enerji sisteminin yoğun kullanıldığı bir spor dalıdır. Dolayısıyla enerji oluşumunda kaslarda laktik asit birikmesi söz konusu olacaktır. Peki yoğun bir antrenmanın sonunda ya da girmiş olduğunuz kick boks müsabakasından sonra laktik asitin çabuk dağılması için ne yapabilirsiniz.

Kikc Boks Faydaları
Kick boks Psikolojik ve Fiziki Faydaları

Kick Boks İçin Recovery Egzersiz ve Yöntemleri

Bu konuda her spor dalında ve anrenmandan sonra yapılması gereken şey esneme ve gerdirme hareketleridir. Bununla beraber günümüzde foam roller tabir ettiğimiz malzemeylede laktik asitin dağılmasına yardımcı antrenmanlar yapılmaktadır.

Eğer bir müsabakadan çıktınız ve bir sonraki gün ya da o gün akşam antrenman yapacaksanız bu anlamda en faydalı yöntem kardiyo egzersiz yapmak olacaktır.  Bilindiği gibi kardiyo egzersizler dolaşımı hızlandırarak anrenmadan kalan laktik asit ve diğer atıkları kaslardan uzaklaştırılmasına yardımcı olur.

Kick boks için salonda ya da dışarıda yapılan hafif tempo koşular, hafif tempo ip atlamak yada gölge boksu yapmak uygun kardiyo egzersizler olacaktır.

Bunun haricinde masaj, soğuk duş yada buz banyosu gibi yöntemlerde uygulanabilir.

Kick Boks İçin Recovery
Kick Boks İçin Recovery

Dinlenme Süreci İçin Uyku Önemli

Bunların tamamı kasların toparlanması için uygulanabilecek egzersiz ve yöntemler diyebiliriz.  Toparlanma yani recovery sürecini sadece hareket ve bu tip yöntemlerle değerlendirebilir miyiz? Tabiki hayır. Dinlenmenin olmazsa olmaz faktörü uykudur. Bilindiği gibi vücut uykuda hem psikolojik hem de fizyolojik olarak bir yenilenme sürecine girmektedir.

Recovery İçin Beslenme

Recoverynin olmazsa olmaz şartlarından bir tanesi de beslenme konusudur. Antrenmandan hemen sonra metabolizma hızlı olduğundan besinlerden maksimum istifade edebileceğiniz bir dönemdir. Beslenme antrenmana ne kadar yakın olursa besinlerin emilimi o kadar başarılı olmaktadır. Yine antrenmandan sonra potasyum almakta recovery konusunda olumlu etki göstermektedir. Bunun için en uygun yiyeceklerden bir tanesi muzdur. Bunun için bisikletçiler de antrenman esnasında ve antrenman sonunda muz tüketirler. Antrenman sonunda karbonhidrattan zengin beslenmekte besin depolarının dolması konusunda faydalı olacaktır.

Recovery Konusunda İstifade edebileceğiniz bir video

Kick Boks Hakkındaki Diğer Yazılarımız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz