Kick Boks Faydaları

Şüphesiz vücuda faydası olmayan spor yoktur. Peki Kick Boks faydaları nelerdir? Kick boks egzersiz kalitesi çok yüksek vücutta bir çok kas grubunu çalıştıran bir spor dalıdır.

Kick Boks un Fiziksel Faydaları

Çalışan kas grubu dışında kick boks sporu içinde kuvvet, dayanıklılık, sürat, çabukluk, koordinasyon, çeviklik gibi bir çok antrenman tarzını barındırır.

Fitness antrenmanlarını sıkıcı bulanlar, koşu bandı yada kondüsyon bisikletinde sıkılanlar için de kick boks kardiyo vasküler sistemi çalıştıracak iyi bir antrenman alternatifidir.

Kick Boks ve Kilo Verme

Kick boks antrenmanları ciddi kalori sarfettiren antrenmanlar olduğundan kick boks yaparak kilo kontrolünüde elinizde tutarak daha fit bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Kick Boks Faydaları
Kick boks faydaları

Kick Boks Psikolojik Faydaları

Fiziki bir çok faydası olan kick boksun psikolojik faydaları da o denli yüksektir. Mücadele ruhunun (yılmazlık fikrinin) geliştirir. Baskı altında doğru ve çabuk karar verebilme yeteneğini artırır. Karşıdaki kişi ile empati kurabilme gibi bir çok psikolojik özellikte kick boks ta gelişmektedir. Bunun yanında elde edilen özgüven ve stres kontrolü de kick boksun psikolojik faydaları arasında sayılabilir.

Tüm Sporlarda olduğu gibi mutluluk hormonu olarak ifade edilen serotonin, melatonin, dopamin ve endorfin gibi hormonlarda kick boks da salgılanmaktadır. Bu sebeple kick boks faydaları arasında sizi mutlu eder de diyebiliriz.

Endorfin aynı zamanda doğal ağrı kesici olduğundan ağrı eşiğinizinde yükselmesine sabep olacaktır.

Özet olarak ifade etmek gerekirse. Kick boks hem vücudunuza faydalı hem de kafanızı boşaltabileceğiniz bir spordur diyebiliriz.

Bu sebeple bir çok manken, oyuncu, iş insanı da kick boks yaparak formunu koruyor hem de pskilojik olarak asli işlerine daha iyi hazırlanıyor.

Kick boks önceleri federatif olmaması ve güvenilir kişiler tarafından yapılmaması sebebiyle sorularla yaklaşılan bir spor dalıydı. Oysa ki  günümüz itibariyle marka bilinirliği artmış ehil ve Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren bir spor dalı haline gelmiştir.

Kick Boks Federasyonu web sitesine kickboks.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Geçiş aşamasında bu işte elini taşın altına koyan çok değerli insanlar vardır. Bununla birlikte bir takım art niyetli grupların sokak da ki haikimiyetlerini artırmak için kickboksu kullanmış olmaları oldukça olumsuz etkilere sebep olmuştur.

 

Kick boks faydaları yazımızı beğendiyseniz.

Kick Boks Kursları Hakkında bu yazımızı da inceleyebilirsiniz.

 

Kick Boks Eğitimi

Kick boks faydaları alanında araştırma yapanların aradıkları bir diğer konu da kick boks eğitimidir. Kic Boks eğitimi konusunda ki yazımızı inceleyebilirsiniz.

Kick Boks Faydaları” için bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz