Bisikletle zayıflamak, bisiklet İçin Kilo Vermek

Bisikletle zayıflamak,  kilo vermek bir çoğunuzun sık duyduğu bir konu olabilir. Selçuklu Pedal isminde bir bisiklet grubumuz var ve bu grupla birlikte turlar organize ediyoruz. Grubumuzun mensuplarından bir kısmı spor temelinden gelen bir kısmı da sağlık temelinden gelen insanlar. Biz spor temelinden gelen bisikletçiler performansa odaklı antrenman ve beslenmeye önem veriyoruz. Sağlık temelinden gelen hocalarımız ise işin sağlık kısmına daha çok dikkat ediyorlar. Kesişim kümemiz ise fazla kilonun hem performans hem de sağlık açısından olumsuz olması oldu.

Biz hocalarımızın antrenman alışkanlıklarını değiştirdik. Hocalarımızda bizim beslenme alışkanlığımızı değiştirdiler. 2010 dan beri bisiklete biniyorum. Neredeyse en baştan beri tur sabahı evde sağlam kahvaltı yapıp çıkıyorum. Mola alanında da yine muazzam besleniyordum. Eve gelince acıkıp yine muazzam bir ziyafet çekiyordum. Durum böyle olunca da bisiklet bize kilo verdiremiyor tam tersine kilo aldırıyordu. Son bir sene içerisinde yaptığım antrenmanlar ile performansımı artırmama rağmen kilo konusu sırtımda kambur oluşturuyordu.

Sağlık ile Spor Aynı Noktaya İlerliyor

Sonra doktorlarımızın anlattıkları ile antrenör kurslarındaki Spor ve Beslenme derslerini bir araya getirerek kilo vermeye karar verdim. Öncelikle önüne gelen lokanta da yemek yiyerek hacimli ve hesapsız beslenme işini sonlandırdık. Güzergahımızda beslenme yapacağımız güvenilir bir yer varsa da önceden belirliyor ve kararında beslenme yapıyoruz. Bir çok turda beslenme için lokanta vs. kullanmıyor kendi yanımızda getirdiğimiz atıştırmalıklarla yetiniyoruz. Yanımızda ise hurma, müsli bar, meyve gibi sağlıklı atıştırmalıklar getiriyoruz.

Bunlar tur içerisinde yaptığımız düzenlemeler günlük hayatta ise ekmeği minimuma indirdim. Yemek konusunda ise önüme gelen yemekleri karbonhidratlar, proteinler, vitamin ve minerallar olarak sınıflandırıyorum. Karbonhidratı az tüketerek ağırlığı protein ve vitamin minerallere vermeye çalışıyorum. Gece geç yemek, poğaça, bisküvi gibi atıştırmalıklar ise artık yok.

Bisikletle Zayıflamak

Şimdi tüm bunları birleştirince bisikletle mi zayıflamış oluyoruz. Bisiklet için mi zayıflamış oluyoruz 🙂

Bana sanki ikisi birden oluyor gibi geldi. İşin güzel tarafı ise kilo verdikten sonra tekrar kilo alır mıyım kabusu yaşamıyoruz. Antrenman ve beslenmemizi dengeli yaptıktan sonra bisikletle zayıflamak da bisiklet için zayıflamakta mümkün. Yada zayıflama kelimesin yerini formunu korumak diye de değiştirebiliriz.

Kilo Kontrolü Konusundaki Diğer yazılar için tıklayınız.

Spor ve Beslenme Konusunda İstifade edebileceğiniz bir döküman.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz