Kick Boks Eğitimi

Kick Boks eğitimi gerek yakın savunma amaçlı gerek ise egzersiz amaçlı en çok tercih edilen spor dallarından bir tanesi haline gelmiştir. Spor salonlarında sıkıcı koşu bandı ve kondisyon bisikleti egzersizlerinden sıkılanlar. Ağırlık antrenmanlarını sıkıcı ve monoton bulanlar için en başarılı alternatiflerden bir tanesi kick boks eğitimidir.

Kick boks Eğitimi

Kick boks antrenmanlarında gerek kardiyo egzersizler gerekse kuvvet antrenmanları yapıldığından fitness anlamında da tercih edilebilecek spormdalları arasında yer almaktadır.

Kick boks eğitimi alan bir birey kuvvet, dayanıklılık, sürat gibi alanlarda gelişeceği gibi teknik ve taktik olarak da ciddi mesafeler kateder. Bunun yanında dövüş sporlarının psikolojik faydaları da bilinmektedir. Bu sebep ile her yaştan insana psikolog ve rehberlik uzmanları tarafından mücadele sporları tercih edilmektedir.

Kick Boks Bayanlar İçin Doğru Spor Dalı mı?

Yapılan istatistik çalışmalarında kick boks dalını özellikle sağlık amaçlı yapanlarda bayanların öncelikli olduğu gözükmektedir. Bayanlar fizikalite ve psikolojik faydalarını gözetmenin yanı sıra savunma (self defence) amaçlı da kick boks antrenmanları yapıyorlar. Bunun yanında ülkemizdeki manken ve sanatçıların yanı sıra dünyaca ünlü Adriana Lima gibi mankenlerinden kick boks eğitimi tercih ettikleri gözlemlenmektedir.

Kick boks Eğitimi İçin Doğru Yaş

Hani klişe bir o kadar da doğru bir ifade vardır. Öğrenmenin yaşı yoktur. Diye bu durumu kick boks yapmanın yaşı yoktur diye kendimize uyarlayabiliriz. Tüm spor dalları için geçerli olan psikomotor öğrenmenin yavaşlaması hadisesi kick boks için de geçerlidir. Fakat bu öğrenemeyeceğiniz yada yada yapamayacağınız anlamını taşımaz. Herkesin bu spor dalından istifadesi mutlaka olur.

Kick boks dersleri Hareketler

Kick boks eğitimi almaya yeni başlayanların merak ettikleri konulardan bir tanesi de kick boks derslerinde uygulanan hareketler olmaktadır. Şöyle ki kick boks dersleri tekme ve yumruk hareketlerinden meydana gelir. Aslında yumruk ve tekme hareketleri çok fazla çeşitlilik arz etmese de bunların uygulanış şekilleri müsabaka stratejiler ve beraberinde yapılan kondisyonel çalışmalar kick boks dalını oldukça renkli ve eğlenceli bir hale getirmektedir.

Kick Boks Hakkındaki diğer yazılar için tıklayınız.

Kick Boks Malzemeleri

Kick boks sporu belli malzemeler ile yapılabilen bir spor dalı olsa da kişisel olarak almanız gereken malzemeler aslında çok da masraflı değildir. Bu anlamda kick boks eğitimi başlangıç maliyeti olarak uygun spor dallarından bir tanesidir diyebiliriz. Kick boks sporunda boks eldiveni, boks bandajı, kaval koruyucular gibi ürünler temel malzemelerdir. Bunun yanında dişlik kask ve kasık koruyucu gibi malzemeleri ileri ki dönemlerde de satın alabilirsiniz. Bunun yanında kardiyo egzersiler için kendi boyunuza göre ayarlanmış bir atlama ipi de bu spor dalı için uygun ekipmanlar arasında yer alır.

Kick Boks Kıyafetleri (Kick boks Giyim)

Kick boksu bol ve rahat herhangi bir eşofman ile yapabileceğiniz gibi bu iş için özel olarak üretilmiş pantolon, tişört ve şortları da tercih edebilirsiniz.

Kick Boks Malzemeleri için bu konuda oldukça fazla çeşitliliğe sahip olan ve uzunca yıllardır bu alanda hizmet veren Sporcu Pazarı internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
https://www.sporcupazari.com/kickboks-malzemeleri

WhatsApp WhatsApp dan Yaz