Aynı Şeyleri Yiyerek Zayıflayabilirsiniz

Aynı şeyleri yiyerek zayıflayabileceğinizi söylerken çok iddialı bir söylemde bulunduğumuzu düşünmüyorum. Ya da bu yazının amacı sağlıksız beslenmeye devam edin. Aklınıza geleni aklınıza gelen zaman da tüketin anlamı taşımıyor.

Malum olduğu üzere vücutta sindirimin bir çok evresi var. Ve sindirim sisteminizin iyi çalışıyor olması da zayıflama konusunda size yardımcı olacak unsurlardan bir tanesi.

Kilo fazlası olan insanların en çok yaptıkları hatalardan bir tanesi de sindirimin gerçekleşmesine müsade etmemek. Bu durum nasıl oluyor?

1.Yemek esnasında su içmek Zayıflama Engeli :

Suyun vücuttaki görevlerinden bir tanesi de sindirimi sağlamak. Durum böyleyken neden yemek esnasında su içmek hatalı bir davranış olsun diye düşünebilirsiniz. Öncelikle yemek esnasında tıkanma vs gibi durumlar için sofrada kesinlikle su bulunması gerekir.

Ama doğru olan suyu yemeğe başlamadan önce içmektir. Buradaki birinci sebep midenin bir kısmını su ile doldurmaktır. İkinci sebep ise su ile midede sindirim amaçlı bulunan asitleri seyreltik hale getirmemektir.

2.Yeterli Çiğnememek de zayıflama engeli

Burada ki birinci konu besinleri iyice küçültmeden mideye göndermek ve midenin işini zorlaştırmaktır. Diğer konuyu ise doktorlar şöyle açıklıyorlar. Ağız ile mide arasında bir iletişim var ve bu iletişim sayesinde ağızda iyi çiğnenen gıdalar için mide hazırlık yaparak buna uygun asitleri salgılıyor. Durum böyle olunca sindirim kolaylaşıyor. Bir diğer konu ise yeme süresinin uzaması konusu bu şekilde yemek yediğiniz zaman daha uzun sürede yiyorsunuz ve doyma hissi oluşuyor. Böylece fazla yemek yemenin önüne geçmiş oluyorsunuz.

3.Karışık Yemek de Sindirimin Önündeki Engellerden :

Yukarıda midenin gıdaya göre asit salgıladığını belirtmiştik. Çeşit çeşit yemek yemek de bu anlamda problem teşkil ediyor. Gıdaların düzgün sindirilmesine engel oluyor.

4.Sık Yemek de Zayıflamanın Önünde Engel Olabilir :

Bu yazdığımın bir çok diyetisyen ve doktor tavsiyesine ters olduğunun ve bazı doktor ve diyetisyenlerinde bu durumu savunduğunun farkındayım. Genel görüş sık yemek üzerine olduğundan bu hata gibi gözükebilir. Ama Peygamber Efendimizin 2 Öğün sağlık 3 öğün hastalıktır. Hadis-i şerifi bu anlamda iyi bir referans olabilir.

Rahmetli Doktor Aidin Salih Hanımefendi Gerçek Tıp kitabında sindirimin dört aşamada olduğunu bildiriyor.

1. Mide – Bağırsak 2. Karaciğer 3. Kan 4. Hücreler

Bu işlem de oldukça uzun zaman alıyor. Biz ise sık beslenerek birinci tükettiğimiz gıda tükenmeden ikinci gıdayı tüketmeye başlıyoruz. Bu da zayıflamaktan önce sağlığımız için risk oluşturuyor.

5. Doğru Zamanlama da Zayıflama İçin Oldukça Önemli

Ne yediğiniz kadar ne zaman yediğiniz de önemli. Kilo vermede uygulanan yöntemlerden bir tanesi de akşam belli saatden sonra bir şey yememek bu durum hem sindirim sisteminizin dinlenmesini sağlarken hem de hareketsiz olduğunuz gece saatlerinde gereksiz kalori alımının önüne geçiyor.

Bu yazdığımız maddelerin tamamı zayıflama konusunda önemli maddeler olamakla birlikte hızlı ve istikrarlı bir kilo verme yada başka bir değiş ile zayıflama istiyorsanız bununla birlikte egzersiz ve daha sıkı bir diyet uygulamalısınız. Yazımızı okuduğunuz için teşekkür eder sağlıklı bir hayat dileriz.

WhatsApp WhatsApp dan Yaz