Ne Yiyerek Zayıflanır ?

Zayıflama kararı verenlerin ilk merak ettiği konulardan bir tanesi de Ne yiyerek zayıflanır konusu oluyor.

Zayıflama İçin ne Yemeliyiz

Çağımız insanı her konuda tembelleştiriliyor. Tembelleştiriliyor diyorum çünkü kapitalist sistem insanları kolaya iterek bunun üzerinden para kazanmak peşinde. Öncelikle kilo vermek yani zayıflama için ne yiyeceğimiz kadar, nasıl yiyeceğimiz ve ne zaman yiyeceğimizde önemli.

Diğer bir konu ise insanların istediğimi yiyeyim üzerine de mucize bir besin tüketeyim ve kilolarımdan kurtulayım düşüncesi.

Zayıflamak için ne yiyeceğimizden önce ne yemeyeceğimize dikkat etmemiz lazım.

Her şeyi yiyip mucize bir besin ile zayıflayamayacağımız gibi doğru şeyleri tüketsek dahi akabinde yanlış atıştırmalıklar yada öğünler tüketmekle yine başarısız olabiliriz.

Doğru olan metod zayıflama için ne yememiz gerektiğine karar verdikten sonra karşımıza çıkan alternatiflerin yada ilavelerin fikrimizi değiştirmemesi gerekttiği konusu.

Örneğin planınızda ki beslenmeyi gerçekleştirdiniz. Yolda yürürken bir simitçiye rastladınız. Hiç hesapta yokken bunu alıp yemeniz doğru değil. Size ikram edilen tek bir bisküvi bile beslenme planınızı ve acıkma dengenizi bozabilir.

Bu konu ile ilgili akademik bilgiler olduğu gibi kendi vücudunuzu tanıyarak doğru besinleri tüketmelisiniz. Sevdiğiniz, yediğiniz ve kolay ulaşabileceğiniz sağlıklı besinlerden oluşan bir plan yaparak mümkün olduğunda bu planın içerisine farklı şeyler katmamalısınız.

Gelelim kilo vermek için ne tarz beslenmemiz gerektiğine. Kilo vermek için glisemik indeksi düşük gıdalar ile beslenmek gerekir. Bu gıdalar sizi uzun süre tok tutacak kan şekerinizin dalgalanması ile tekrar tekrar beslenme ihtiyacı duymanızın önüne geçecektir.

Zayıflama da ekmeğin yeri

Zayıflama için en önce bırakılması gereken ekmektir. Ekmek tam buğday da olsa beyaz ekmekte olsa glisemik indeksi yüksek bir gıdadır. Kan şekerinizi birden yükseltir ve salgılanan insülin ile düşen kan şekerinizle baş etmek için bir şeyler daha yeme ihtiyacı duyarsınız.

Ekmeği bırakamıyorsanız yulaf, yulaf kepeği, arpa ekmeği, keten tohumundan yapılan ekmek gibi alternatifler tercih edebilirsiniz. Bu ekmeklerin kan şekerini etkileme oranı (glisemik indeks) buğday ekmeğine göre oldukça düşüktür. Dolayısı ile diyetleriniz için uygundur.

Yulaf Kepeği Ekmeği Tarifi

Diğer Zayıflama Düşmanı Pilav

Zayıflama da yenilmeyecek gıdalardaki bir diğer konu ise pilav konusudur. Pilavın kültürümüzdeki yerinden dolayı neredeyse her yemeğin yanında pilav gelmektedir. Pirinç pilavının da kan şekeri üzerindeki etkisi bilinmektedir. Eğer ki pilavı hayatınızdan çıkartmakta zorlanıyorsanız. Alternatif olarak bulgur pilavı ve greçka (karabuğday) pilavı tercih edebilirsiniz.

WhatsApp WhatsApp dan Yaz