Ketojenik Diyet İle Hızlı Kilo Vermek

Hızlı kilo verme, yada efsane diyet gibi kavramlar halen popülerliğini koruyor. Ketojenik diyet ile de hızlı kilo vermek tabi ki mümkün. Ama daha sonrasında neler yapmak lazım onu da konuşalım. Bence bir diyetin başarısı hızlı kilo verdirmesi kadar sürdürülebilir olması ile de alakalıdır. Bu anlamda ketojenik diyet hızlı kilo verdirse de herkes tarafından sürdürülebilir bir diyet değildir. Bu diyet ile vücudunuzu tanıyabilir. Vücudunuzadaki hücre yenilenmelerine yardımcı olabilirsiniz. Hatta sportif performansınızı da ketojenik beslenme ile artırmanız mümkün. Fakat bulunduğumuz yemek kültürü ve sosyal hayat içerisinde ketojenik diyetin çok sürdürülebilir olduğunu söylememiz mümkün değil.

Ketojenik Diyet Prensipleri

Ketojenik diyetin prensiplerinden nasıl beslenmek gerektiğinden bahsetmeden önce kısa süreliğine deneme ve vücudumu öğrenme anlamında bu diyeti 3 hafta yaptım. Kilo verme amacım olmamasına rağmen 3,5 kg kadar da zayıfladım.

Bu diyette yağdan zengin beslenmek esas. Bu yazıyı okuyanların bazılarının nasıl yağ yiyip yağ yakacağız dediğini duyar gibiyim. Ama zannettiğiniz gibi vücudunuz yediğiniz yağları depolamamıyor. Hatta tam tersi almış olduğunuz karbonhidratları harcayamazsanız onları yağ olarak muhafaza ediyor. Ketojenik diyet tecrübemi gün gün bu yazıda bulabilirsiniz. https://sporcupazari.com/blog/sporcular-icin-ketojenik-diyet-ketojenik-beslenme/

Ketojenik diyet yapılma amacına göre %60-70 yağ ve %30-40 protein mantığında gerçekleşiyor. Günlük karbonhidrat alımının ise 100 gr geçmemesi esas alınıyor. Bu karbonhidratları da sabah 100 gr ekmek yiyeyim yada 100 gr makarna hakkım var gibi düşünmeyin. Bu karbonhidratı yemiş olduğunuz sebze ve süt ürünlerinden alıyorsunuz.

Ketojenik Diyet Kimler İçin Uygun

Özellikle yüksek kilolu ve metabolik problemi olanların ketojenik diyet yaparak hızlı şekilde kilo vermeleri mümkün.

Bunun yanında uygun bir egzersiz programı ile yapıldığı takdirde vücudu şekillendirmek de bu diyet ile mümkün. Karın bölgesindeki ve iç organ çevresindeki yağlarla mücadele konusunda da bu diyet oldukça başarılı bir diyet.

Fakat bu diyetten önce kontrolden geçip bu diyeti uzman kontrolünde yapmak daha faydalı olacaktır. Her diyet herkes için uygun değildir.

Diyelim ki bu diyeti bir uzman kontrolünde yaptınız daha sonrasında ise karbonhidrattan zengin beslenmeye devam ettiniz. Bu durumda verdiğiniz kiloları tekrar almak oldukça kolay olacaktır. Dolayısı ile bu diyetten sonra da düşük karbonhidratlı beslenmek uygun olacaktır. Bu arada karbonhidrat seçimini ise mümkün olduğunda düşük glisemik indeksli karbonhidratlardan tercih etmeliyiz.

WhatsApp WhatsApp dan Yaz