Kadınlar İçin Evde Zayıflama Yöntemleri

Bu yazımızda kadınlar için evde zayıflama yöntemleri konusunda bilgi vereceğiz. Hareketsiz hayat, evde yapılacak işlerin yoğunluğu gibi sebepler kadınların karşı karşıya olduğu zorluklardır. Kilo vermeye yani zayıflamaya en çok ihtiyaç duyan kişiler listesinde kadınlar yer almaktadır. Bu doğrultuda da zayıflama ile ilgili konularda en çok arama yapılan başlıklardan bir tanesi zayıflama yöntemleri kadınlar için evde olmuştur.

Kilo alma konusunda en yatkın kesimlerden bir tanesi ev hanımlarıdır. Bununla birlikte en kolay kilo verecek grup içerisinde de ev kadınlarını söyleyebiliriz.

Kadınlar İçin Evde Zayıflama
Kadınlar İçin Evde Zayıflama

Ev Hanımları Beslenme Açısından Daha Avantajlı

Çalışan hanımlar yada beyler öğle yemekleri konusunda genelde müdahaleci olamıyorlar. Ya işyerinde tabilot tarzı yemek yemek durumunda kalıyorlar yada fast food tarzı sağlıksız beslenme durumu ile karşılabiliyorlar.

Oysaki ev hanımları yemek saatinde evde olduklarından öğünlerini ve yemeklerini belirleme konusunda çok daha avantajlı durumdalar.

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan bir tanesi güne erken başlamak olacaktır. Güne erken başlayıp ilk öğünü zamanında yemek kilo vermek açısından oldukça önemlidir.

Sabah kalkar kalkmaz güne bir bardak su ile başlamak bir çok açıdan sağlıklı olmak ile birlikte metabolizmanın çalışması konusunda adeta arabanın marşına basmak gibi olacaktır.

Daha sonraki öğünler ise vaktinde olmalı ve diğer yazılarımızda belirttiğimiz gibi protein ve vitamin mineral ağırlıklı olmalıdır.

Ne Tür Egzersizler Yapılmalı

İkindi saatlerinde ev içerisinde yapılan 45-60 dk lık tempolu yürüyüş ve daha sonrasında diz çekme, squat gibi hareketler de kilo vermeniz konusunda etkili olacaktır. Kadınlara evde kilo vermeleri için bir çok hareket tavsiye edilebilir fakat bu konu da yaş, kilo gibi etkenler belirleyici olduğunda antrenman programının da kişiye özel olması gerekir. Genel tavsiye olarak antrenmana düşük tempoda başlayarak tempoyu artırmak ve antrenmanın sonunda tekrar tempoyu düşürmek doğru antrenman yöntemi olacaktır. Antrenman da ve gün içerisinde yeterli sıvı tüketmekte kilo vermenize yardımcı olacak faktörlerdendir.

Örnek Egzersizler İçin Jillian Michael e ait youtube kanalını takip edebilirsiniz.
Jillian Michaels Youtube Kanalı

Bu sebeple egzersiz konusunda bir profesyonelden destek almanız yerinde olacaktır.

 

Kadınlar için evde zayıflama konusunda bizim söyleyeceklerimiz bu kadar zayıflama konusunda daha fazla yazıya ulaşmak için buraya tıklayınız.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz