Konya Stadyum Boks Salonu

Konya stadyum boks salonu en çok boksörlerin hatıraları ile doludur. Fakat kick boks, boks, hatta muay thai branşlarından bir tanesinde konyamızda idman yaptıysanız boks salonunun sizde de hatırası mutlaka vardır.

Kick Boks federasyonunun özerk olmadığı dönemlerde kick boks branşı boks federasyonu altında faaliyet gösteriyordu. Konya da müsabaka ölçülerinde başka ring olmadığından da kick boks müsabakaları uzunca bir süre boks salonunda yapıldı.

Konya Stadyum Boks Salonu Kick Boks Maçlarına Ev Sahipliği Yaptı

Şimdi tatemi branşları olarak anılan Point fighting, light contact gibi dallar da o dönemlerde ringte icra ediliyordu. Konya nın duayen boks hocası ve efsane boksörlerden Ali KILINÇOĞLU hocanın baş antrenör olduğu dönemlerden bahsediyorum. Hocamız ne kadar kick boks branşına mesafeli olsa da müsabakaları boks salonundaki odasından seyretmeyi de ihmal etmezdi.

Boks Hocalarından Çok Şey Öğrendik

Diğer boks antrenörleri Turan ÇUMRALIGİL, Osman VURUŞKAN gibi hocalarımız ise kick boks branşına karşı daha sıcaktılar. Kick boksun ülkemizde yeni yayıldığı dönemler olması sebebiyle dering oyunları ve boks teknikleri konusunda boks hocalarımızdan öğreneceğimiz daha çok şey vardı.  Hâlâ da var. Hepsi saygıdeğer kıymetli hocalardır.

Kick boksun içerisinde boksun önemli bir yeri olduğundan bir çok arkadaşımız fırsat buldukça boks salonuna gidip boksörlerle antrenmanlarda yaparlardı.

Soner KARAÖZ Dönemi

Soner KARAÖZ Konya’nın en başarılı boksörlerinden bir tanesidir. Biz sporcular onu  akdeniz oyunları şampiyonu olarak biliriz. Halbuki bir çok müsabakada Milli takımı temsil etmiş milli takım kaptanlığı yapmıştır. Konya boks salonunun bugün ki baş antrenörü Soner KARAÖZ olmuştur. Soner KARAÖZ ile beraber ise Adem ZÜMRÜT hoca boks salonunda çalışmaları yürütmüştür.

Konya Boks Salonu Karatay Kongre Merkezinde

Konya Atatürk stadyumunun yıkılması amatör branşların tamamımın kabusu oldu diyebiliriz. Bugün yarın derken Atatürk stadyumu yıkıldı ve amatör branşlara da farklı yerlerde farklı tesislerde yer verildi. Konya stadyum boks salonu ise Karatay Kongre Merkezinde çalışmalarına devam ediyor. Atatürk stadyumunun merkezde olması ve gerek selçuklu gerek meram gerekse karatay bölgelerinden tek vasıta ile gelinebilmesi diğer branşlarla birlikte boks içinde önemliydi. Fakat imkanlar dahilinde boks salonu çalışmalarına yeni adresinde devam ediyor. Değerli hocalarımız Soner KARAÖZ ve Adem ZÜMRÜT e çalışmalarında başarılar dileriz.

Mücadele Sporları Hakkındaki Diğer Yazılar İçin

Boks Federasyonu Resmi İnternet Sayfası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz