Zayıflama Yolları Nelerdir?

Zayıflama yolları kilo vermeye karar veren insanların en çok merak ettiği konudur. Zayıflama yollarının bir kısmı beslenmeye bir kısmı da egzersize tekabül etmelidir.

Sadece egzersiz yada sadece beslenmeye yönelik zayıflama yollarını tavsiye etmiyoruz. Doğru olan zayıflama yönteminin içerisinde hem sağlıklı beslenme, hem sağlıklı spor olmalıdır. Bununla birlikte beslenme ve egzersiz olayını desteklemek için dinlenme özellikle uyku sürelerinizi ve uyku saatinizi de düzenlemelisiniz.

Kadınlar İçin Evde Zayıflama Yolları

Mucizevi Zayıflama Yolları Arayışı

Genellikle kilo almak konusu ilerleyen yaş yada değişen hayat/hareket biçimi ile birlikte yavaş yavaş gelişmektedir. Durum böyle olmasına rağmen insanlar bu kiloyu ne kadar zamanda aldıklarına dikkat etmeksizin mucizevi bir yöntem ya da yiyecek ile hemen vermek isterler. Şunu unutmamak gerekir ki gerek egzersiz, gerek beslenme konularına vücudunuz belli bir zaman içerisinde uyum sağlayacaktır.  Hiç spor yapmayan birinin kilo verme amacıyla yada hangi amaçla olursa olsun profesyonel seviyede spor yapması yanlış olur.

Kas sisteminiz, kalp damar sisteminiz, tendonlarınız, ligamentleriniz bunların hepsinin egzersize bir uyum süreci var. Beslenme ile ilgili değişikliklerinde vücudunuzda karşılık bularak sizi neticeye götürmesi zaman alır.

Onun için hızlı kilo verme arayışı doğru bir arayış değildir. Bunun sağlıklı bir karşılığı da yoktur.

Hızlı Kilo Vermek mi? Sağlıklı Olmak  mı?

Dışarıdan alınan bir takım yasal yada yasadışı ilaç ve takviyeler ile diyelim ki hızlıca kilo verdiniz. Bir defa bu tip durumlarda şekilsiz durumlar olabilir. Bununla birlikte kilo vermenin amacının sağlıklı olmak olduğunu düşünüyoruz. Bir taraftan kilo verirken diğer taraftan güçten kuvvetten düşerseniz yada bir iç organınıza zarar verirseniz kilo verme konusu sizin için sağlık değil hastalık oldu demektir.

Spor Çok Önemli

Zayflama yolları ararken mutlaka az yada çok sporu hayatınızın bir yerine koymalısınız. Spor olmaksızın sadece diyet ile zayıflamak sizi kastan mı zayıfladım, yağdan mı zayıfladım gibi haklı endişelere yönlendirecektir. Oysaki spor yaptığınızda vücudunuz kaslara ihtiyaç duyduğundan onların zayıflamasına müsade etmeyecektir. Doğal olarak sizde yağlardan yakarak kilo vermiş olacaksınız. Spor konusunda eğer bir geçmişiniz yada genel kültürünüz yok ise bir antrenör ile çalışmanızı tavsiye ediyoruz. Eğer böyle bir imkana sahip değilseniz tempolu yürüyüş her yaştan insanın yapabileceği güzel bir spordur bunu unutmayın.

Beslenmede Yapılması Gereken Düzenlemeler

Beslenme konusunda aşırı baskıcı ve iddialı diyetlerin insanları psikolojik olarak da yorduğunu düşünüyoruz. Bu durumda istenilen forma kavuşulduktan sonra tekrar düzensiz beslenmeler olmakta ve eski duruma dönmek kaçınılmaz hal almaktadır. Önemli olan küçük dokunuşlarla sağlıklı ve yeterli beslenmek olmalıdır. Bu beslenme tarzı kilo verdikten sonra da uzun yıllar devam ettirilebilmelidir.

Esas Olan Kilo Vermek Değil Sağlıklı ve Konforlu Yaşamak Olmalı

Kilo bir şekilde verilir fakat hedefiniz sadece yaz sezonuna zayıf girmek olur ise daha sonrasında aynı kötü beslenme alışkanlıkları ile tekrar kilo alabilirsiniz. Sürekli kilo alıp vermeler vücutta olumsuz bir takım tepkilere yol açabilir.

Şöyle düşünmek gerek; “Kilo aldım demek ki beslenme, hareket ve dinlenme alanında bir takım doğru olmayan davranışlarım var.” Böyle düşündüğünüzde kendi davranışlarınızı analiz edebilirsiniz. Bu doğrultuda hayatınızda yaptığınız değişiklikler hayatınızın her alanında konforu artıracaktır. Zayıflama yolları belirlerken de kişinin kişisel özelliklerine bakarak doğru yöntemleri belirlemeliyiz. Ezbere herkese aynı reçeteyi yazmak doğru olmaz.

Sağlıklı bir ömür dileriz.

Zayıflama Konusunda Daha Fazla Bilgi İçin

https://sporcupazari.com/blog/10-madde-de-kilo-vermek/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz