Fat Burning (Yağ Yakıcı) Antrenman nedir? Nasıl Yapılır

Popüler kültürün bir yansıması olarak kilo verme ile ilgili de bir takım yabancı terimler kullanılıyor. Bunlardan bir tanesi de fat burning yani yağ yakma egzersizleri. Kelime kelime çevirildiğinde şişman yakıcı olarak tanımlansa da terim olarak tam karşılığı yağ yakıcıdır.

Malumumuz olduğu üzere fazladan aldığımız kaloriler vücudumuzda yağ olarak depo ediliyor. Aslında bu hayatımızı devam ettirmemiz açısından önemli bir fonksiyon olsa da fazlaca birikmiş olan yağlar sağlığımız açısından ciddi problemler oluşturabiliyor. Bununla birlikte sürekli fazla ağırlık ile hareket etmek günlük hayat ve spor konforumuzu da olumsuz etkiliyor.

Peki bu yağlardan nasıl kurtulacağız. Yağ yakıcı (fat burning) egzersizler yağ yakımına yardımcı olan egzersizlerdir. Egzersiz de farklı hareketler kullanılabildiği gibi genel bir reçete verecek olursak orta şiddette bir yüklenme (yada tempo) ile kısa molalar vererek yada mola vermeden yapılan antrenman türü yağ yakmada etkili bir antrenman türüdür. Molanın olmaması yada kısa olması nabzın yağ yakılan aralıktan aşağıya düşmemesi ile alakalıdır.  Orta şiddetteki egzersizler kardiyo yada aerobik egzersizler olarak da ifade edilebilir. Bu egzersizler aynı zamanda kalp sağlığınız açısından da faydalı egzersizlerdir.

Neredeyse tüm yazılarımızda ifade ettiğimiz gibi egzersiz tek başına yeterli değildir. Bu konuda beslenme de oldukça önemlidir. Yeterince sıvı almak ve vitamin mineral den zengin beslenmek bu konuda oldukça önemlidir. Yapılan egzersizin sonunda nasıl olsa kalorileri yaktım denilerek mükellef, karbonhidrattan zengin beslenmek kilo verme amaçlı spor yapan bir kişi için uygun bir beslenme şekli değildir.

İstediğiniz ideal kiloya ulaştıktan sonra kaçamak yapmanız için en uygun zaman idmandan sonraki 2 saat  olsa da ideal kilonuza ulaşıncaya kadar  sabırlı olmanız gerekmektedir.

Fat Burning antrenmanlarına örnek vermek gerekirse kardiyo kick boks, step aerobik, bisiklet, spinning, koşu ve bu yüklenme şiddetinde yapıldığı zaman uygun yağ yakıcı antrenmanlardır.

WhatsApp WhatsApp dan Yaz