Sadece Spor Yaparak Kilo Vermek

Sadece spor ile kilo vermek bir çoğumuzun hayalidir. Peki gerçekten sadece spor yaparak kilo vermek mümkün olabilir mi?

Bir yere kadar evet ama bir yerden sonra beslenme çok önemli. Aslında sadece kilo vermek için değil, sağlıklı yaşamak, sporda başarılı olabilmek için de kilo vermek oldukça önemli.

Kilo verme hesabı kabacaaldığın kaloriden daha fazla kalori harcamak şeklinde tanımlanabilir. Bunu arabamızın yakıtını bitirmek için uygularsak .%100 ve uzun süreli olarak çalışır. Yani aldığımız yakıttan fazlasını harcarsak depo boşalır.

Fakat insan vücudunun diğer makinalardan bu konuda da farkı var. İnsan vücudu maruz kaldığı durumlara uyum sağlayabilen bir yapıya sahip yani siz düzenli antrenman yaptığınızda bir süre sonra o antrenmanlara uyum sağlayarak daha az kalori harcamaya başlayacak bunun bir tezahürü olarak da daha çok spor yaparak daha az yorulabiliriz.

Peki o zaman ne yapmamız lazım. İşte bundan sonrası biraz uzmanlık istiyor. Vücudunuzu şaşırtmak için beslenmenizde bir takım değişiklikler ve antrenman tarzınızda revizyonlar yapmanız gerekecek. Antrenman konusu kişisel olduğu gibi bu konuda oldukça kişisel ve kişilere göre dizayn edilmesi gereken bir konudur.

Biz de Kilo verme yani zayıflama amaçlı özel ders alan sporcularımızı takip ederek zaman içerisinde antrenman programlarında değişiklikle bunu sağlamaya çalışıyoruz.

Farklı vücut yapıları olduğu gibi farklı yaşta insanlara da farklı antrenman yaptırmak gerekebiliyor.

Sizde Kilo vermek için özel ders almak ve beraberine beslenme tavsiyeleri istiyorsanız bizimle irtibata geçebilirsiniz. 0 541  322 99 39 (Abdülhamit TOPÇU)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz