Zayıflama Yada Kilo Verme

Zayıflama diğer toplumlarda olduğu gibi hareketsiz hayat şartları ile birlikte  Türk toplumunda da ciddi bir problem haline gelmiştir. Şişmanlıkla beraber anatomik ve fizyolojik rahatsızlıklarda baş göstermektedir. Bu durumda uygulanan sıkı diyet programları ile birlikte bir takım hareket kısıtlamalarıda söz konusu olabilmektedir.

Durum böyle olunca kilo vermek için vücudun bazı bölgelerden alarm vermesini beklemeden tetiklediği rahatsızlıklar ortaya çıkmadan gerekli önemleri alarak kilo vermek gerekmektedir.

Kilo verme ve alma konusunun sık sık tekrar edilmeside sakıncalı konulardan bir tanesidir.

Kışın kilo alıp yaza girerken kilo vermek bazı insanlarda alışkanlık haline gelmekte fakat bu değişikliğe vücud uyum sağlamakta zorlanmaktadır.

Şu da bilinmelidir ki hızlı verilen kilolar hızla tekrar alınmaktadır.

Bu durumda düzenli beslenme ve egzersiz kilo alındığında gerçekleştirilmesi gereken bir uygulama değildir.

Sağlıklı ve konforlu yaşamak ve bize Allah’u tealanın emaneti olan vücudumuza iyi bakmak istiyoruz. Öyleyse hayatımızın her döneminde beslenme, egzersiz, dinlenme ve uyku gibi konuları belli bir rutin içerisinde uygulamalıyız.

Düzenli beslenme ve dinlenmenin yanında en azından her yaşa uygun yürüyüş, koşu, bisiklet gibi egzersizler haftada 2-3 gün olarak belli bir rutinde devam etmelidir.

Bu durum bizi yaşlılık hastalıkları olan insülin direncinin düşmesi, tansiyon, kan basıncı ve kalp atım sayısı gibi problemler karşısında da olumlu yönde etkileyecektir.

Kilo Vermek için Nasıl Egzersizler Yapılmalı :

Kilo verme egzersizlerini kabaca tanımlayacak olursak Aerobik sporlar dediğimiz Uzun sürede düşük tempoda yapılan sporlar olarak ifade edebiliriz.

Diğer taraftan bir süre sonra kilo verme durduğunda crossfit, yada aralıklı yüklenme yöntemleri uygulanabilmektedir.

Kilo verme konusu ile ilgili detaylı bilgi alarak seanslara kayıt olmak için 0541 322 99 39 numaralı telefon ile iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz