Google Seo Optimizasyonu

Google Seo Optimizasyonu web tasarım yaptıran yada dijital dünyada kendisine yer edinmek isteyen firma yada kişilerin en çok önem verdiği konulardan bir tanesidir.  Burada kastedilen anlam google için arama optimizasyonudur. Yani google aramalarında istenilen kelimelerde üst sıralarda çıkmak için yapılan çalışmaların hepsini bu anlamda değerlendirebiliriz.

Google Seo Optimizasyonu
Google Seo Optimizasyonu

İlk Sayfa Önemli

Google aramalarında insanlar genellikle ilk sayfadaki sonuçlara bakıyorlar. İkinci sayfaya ise çok az insan bakıyor. Dolayısıyla ilgili kelimede google da birinci sayfada çıkamıyorsanız googledan trafik elde etmeniz oldukça zor.

Ana sayfanında ilk üç sonucunun trafiği oldukça yüksek iken alt sıralara inildikçe buradan gelen trafikte azalıyor.

Diğer Kanallardan Gelen Trafik Google’dan Kadar Verimli Değil

Facebook, Twitter gibi sosyal ağlardan yada reklam verdiğiniz popüler sitelerden de web sayfanıza trafik alabilirsiniz. Fakat googledan aldığınız trafik kadar verimli olmayacaktır. İnsanlar google ihtiyaç duydukları ürün yada hizmetleri aradıkları için pazara ürün yada hizmet sunan kimse hem direk hedef kitlesine ulaşmış oluyor hem de hedef kitlesine ürün yada hizmete ihtiyacı olduğu zaman ulaşmış oluyor. Bu sebeple google aramalarından gelen trafik diğer kanallardan gelen trafikten çok daha başarılı sonuçlar elde etmenize yarıyor.

Yandex Aramaları Google Kadar Popüler Değil

Yandex, bing gibi google alternatifi başka arama motorları da var tabiki fakat google bu konuda oldukça başarılı ve kullanıcılarına daha başarılı sonuçlar sunabilmek adına da bu algoritmalarını sürekli yeniliyor.

Yandex bu konuda google a en yakın arama motorlarından bir tanesi olsa da google açık ara yandexinde çok önünde. Bir dönem google işletmeler için ücretsiz pop3 mail barındırma hizmeti sunmuştu ve bu hizmeti ile de kullanıcıların ilgisini çekmişti. Şimdiler de yandex’in Yandex Connect ile benzer bir çalışma yaptığını görüyoruz.

Yine google analytics e rakip olarak yandex metrica yı ücretsiz olarak kullanıcılarına sunan yandex bu konunda da aradaki farkı kapatabilmiş değil. Umarız her iki arama motoru da rekabeti artırmak adına biz kullanıcıların faydasına olacak bu tip çalışmaları artırırlar ve rekabetten her zaman olduğu gibi kullanıcılar olarak bizler kârlı çıkarız.

Google Seo Optimizasyonu

Google Seo Optimizasyonu Hakkında detaylı bilgi almak ve bu konuda hizmet satın almak için 0 332 323 8005 – 0541 322 99 39 numaralı telefonlardan bize ulaşabilirsiniz. Bu konuda farklı bilgileri zaman zaman www.datmedya.com web sitemizden de paylaşıyoruz.

Dijital Pazarlama ve Web Tasarım gibi konulardaki diğer yazılar için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz