Masa Başında Çalışanlar İçin Spor

Masa Başında Çalışanlar İçin Spor konusu plaza tarzı işler yapanların öncelikli olmak üzere hareketsiz çalışma şartlarına sahip bir çok meslek grubu için önemli bir konu.

Ortopedik Açıdan Masa Başı Çalışanlar İçin Spor

Bel ve boyun ağrıları masa başı çalışanlarının en çok şikayetçi oldukları konulardan bir tanesidir. Masa başında çalışırken bir çok zaman sırtımızı yaslanmadan otururuz. Bu durum bel ve boyun kısmındaki omurgaların çok fazla zorlanmasına sebep olur. Bunu sporcu kimliğinin yanı sıra bir çok zaman da masa başında çalışan bir kişi olarak defalarca tecrübe ettim.

Bunun yanında dinlenme zamanınıza sporu da eklemezseniz bel ve sırt ağrıları sizin için kaçınılmaz olur. Spor yaptığınız takdirde omurganın etrafındaki kasları güçlendirmiş olursunuz. Böylece omurgalarınız daha dayanıklı durumda olurlar ve bel fıtığı, boyun fıtığı, omurilik düzleşmesi gibi ortopedik rahatsızlıklara karşı risk grubundan uzaklaşmış olursunuz.

Masa Başında Çalışanlar İçin Spor
Masa Başında Çalışanlar İçin Spor

Kalp Damar Sistemi Açısından Ofis Çalışanlarında Spor

Vücudumuzun genel çalışma prensibini işleyen demir ışıldar ata sözümüz ile özetleyebiliriz. Kalp damar sistemimiz içinde aynı durum geçerlidir. Hareketsiz kaldığınızda kalp damar sisteminiz zayıflar ve bir çok rahatsızlık için hedef kitle haline gelirsiniz. Oysaki spor yaptığınızda sadece kaslarınızı değil kalp damar sisteminizi de çalıştırmış olursunuz. Bu durumda kalbinizin tek seferde pompaladığı kan miktarı artar damarlarınız daha sağlıklı bir hale gelir.

Kalp ve Damar Sistemi
Kalp ve Damar Sistemi

Diyabet Tansiyon Kolestrol Gibi Rahatsızlıkların Spor İle Önlenmesi

Başlıkta belirttiğimiz rahatsızlıkların tamamını da hareketsiz hayat tetiklemektedir.  Genetik yatkınlığınız yok ise bu hastalıklar hareketsiz dahi olsanız sizde olmayabilir. Ama bu ve benzeri hareketsizlik kaynaklı rahatsızlık söz konusudur. Bunun yanında hayat kalitenizi (konforunuzu) artırmanız açısından da haftada üç gün spor yapıyor olmanız size fayda sağlayacaktır.

Kolestrol ve Diabet Açısından Spor
Kolestrol ve Diabet Açısından Spor

Kilo Kontrolü ve Psikolojik Fayda

Masa başı hareketsiz bir işte çalışıyorsanız ve yemek yemeyi de seviyorsanız. Kilo almak sizin için kaçınılmaz olabilir. Bazıları yiyor fakat kilo almıyor  dediğinizi duyar gibiyim. Bazı insanların metabolizmaları genetik miras olarak hızlı çalışır ve diğer insanlara göre daha zor kilo alabilirler. Fakat bu durumda dahi diğer rahatsızlıların hedefi olmaktan kurtulamazlar. Sağlıklı olmanın tek karşılığı ideal kiloya sahip olmak değildir. Bununla birlikte sporda elde ettiğiniz beslenme bilinciyle hem sağlıklı hemde farklı lezzetleri tecrübe edebilirsiniz.

Sporun Psikolojik Faydaları ve Kilo Kontrolü
Sporun Psikolojik Faydaları ve Kilo Kontrolü

Psikolojik açından da sporun faydaları saymak ile bitmez. Spor dallarına özgü bir takım durumlar olmakla birlikte neredeyse her sporda Serotonin, melatonin, dopain, adrenalin ve endorfin gibi farklı farklı faydaları olan mutluluk hormonları salgılanmaktadır. Bu ihtiyacınızı spor ile karşılamak hem sizi kötü alışkanlıklardan ve maddelerden uzak tutacak hem de işinizde daha konsantre ve stressiz çalışmanıza yardımcı olacaktır.

Dünya sağlık örgütü de zaman zaman basına yaptığı açıklamalarda hareketsizliğin ölüme varan sonuçlar ortaya koyduğunu bildiriyor.

Dünya Sağlık Örgütü Web Sitesi http://www.who.int/

Masa Başında Çalışanlar İçin Spor

Masa başında çalışanlar için spor konusunu kısaca özetlemeye çalıştık sizinde bu konuda fikir ve tecrübeleriniz var ise bize ulaşarak mail atabilirsiniz. Tecrübelerinize web sitemizde yer vermekten mutluluk duyarız. İletişim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz