Google Optimizasyonu Dünü Bugünü

Google optimizasyonu sürekli güncellenen bir konudur. Bununla birlikte google bu konuda kullanıcılara en iyi hizmeti sunmayı amaçladığı için google ı aldatmak yerine doğal yöntemler belirlemek en doğrusudur.

Önceleri Google da Yukarılarda Çıkmak

sporcupazari.com u açtığımız 2007 yılı ve daha öncesinde  google optimizasyonu denildiğinde meta keylere ilgili anahtar kelimeleri aralarında virgül koyarak sınırsızca sıralamak yada sitenin alt kısmına söz konusu anahtar kelimeleri küçük küçük yazmak gibi yöntemlerden bahsedilirdi. Biz de dahil hiç kimse ( özellikle konya google optimizasyonu camiasında ) bu konunun ne tarafa gittiğini ön göremediği için bu yöntemlerden ballandıra ballandıra bahseder ve olumlu sonuçlar elde ederdik. Bugün bu ve benzeri yöntemlere Black Hot Seo diyoruz ve tavsiye etmiyoruz. Hatta o yıllarda google optimizasyonundan bahsettiğimiz Konya firmalarından bizim için google önemli değil diyenleri dahi duyduk.

Karanlık Seo Google Optimizasyonu Yöntemleri
Karanlık Seo Google Optimizasyonu Yöntemleri

Fakat google algoritmasını her geçen gün geliştirdi. Page rank sistemi ogün için aktif bir sistem olsa da ciddi bir rekabet söz konusu olmadığından sadece site içi yöntemlerle bir çok anahtar kelime de başarılı olabiliyorduk. Adwords e para vermek çok anlamsız geliyordu çünkü zaten ilgili kelimede kolayca başarı sağlanabiliyordu.

Zamanla google kullanıcılara dah iyi sonuçlar sunabilmek için algoritmasını geliştirdi. Sitenin daha önceki içerikleri, ne kadar eski olduğu, makale ve içeriklerde belli standartlara uyup uymadığı gibi bir çok detayı göz önünde bulundurmaya başladı.

Google Optimizasyonu Tek Başına Yeterli Mi?

Bununla birlikte sosyal medya hızlı bir şekilde yayıldı. Durum böyle olunca hem seo  ( Google Optimizasyonu ) zorlaştı hemde google optimizasyonu tek başına başarılı neticeler elde etmek için yeterli olmamaya başladı.

Örneğin insanlar bir çok içeriği google ile birlikte youtube da aramaya başladılar. Durum böyle olunca youtube içindeki sıralama için de bir şeyler yapmak gerekiyordu.

Yine aynı şekilde internet kullanımının sosyal medya dan ibaret olduğunu düşünen kullanıcılar da hedef kitlenizin bir parçası olabilirdi.

Dolayısıyla iş artık sadece seo dan çıkmış dijital pazarlama bir çok ayağı olan bir mecra haline gelmişti. Başarılı e-ticaret projelerine baktığınızda dahi ben google da çok iyiyim sosyal medya da yer almayayım diye bir stratejileri yok. Ya da youtube kanalına ihtiyacımız yok bize sosyal medya yeter de demiyorlar.

Çok Kanallı Pazarlama
Çok Kanallı Pazarlama

Sosyal Medya ve Çok Kanallı Pazarlama

O halde seo yani google optimizasyonu halen önemini koruyor. Bugün google dan ulaşılan kitle 2006-2007 dekilerden çok daha fazladır. Fakat bununla birlikte internette ki diğer mecraları da amacımıza uygun kullanmalı ve bu alanda stratejiler geliştirerek aynı yada farklı müşteriye farklı kanallardan  da ulaşmalıyız.

Dijital Pazarlama, Seo ( google optimizasyonu ), e-ticaret, web tasarım gibi alanlarda sitemde yazılar paylaşmaya devam edeceğim. Bunun için sitemin Ajans bölümünü takip edebilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz