Bölgesel Zayıflama Yöntemleri

İnsan vücudu fazladan aldığı kalorileri vücudunun belli bölgelerinde biriktirir. Bu genellikle bel ve basen çevresi olmaktadır. Kişinin vücut yapısına bağlı olarak da belli bölgelerde yağlanma daha yoğun olabilmektedir.

Ne yazık ki problemli bölgenizi bir anda eritecek sihirli bir değnek yok. Peki ne yapmak lazım? Sadece diyet ile değil aynı zamanda egzersiz ile kilo vermek en başarılı yöntem olacaktır.

Çalıştırılan bölgelerde sıkılaşma meydana gelecek böylece istediğiniz alanlarda daha ince bir görünüme sebep olabileceksiniz anlamına gelmektedir.

Bunun için genelde bir süre kardiyo (aerobik antrenman) yapıp aralarda yada antrenman sonunda sıkılaşmak için kuvvet antrenmanları yapılmaktadır.

Bunun haricinde egzersiz yaptığınızda aerobik yada anaerobik nasıl antrenman yaparsanız yapın sıkılaşma sadece diyet ile kilo vermeye kıyasla çok daha başarılı olacaktır.

Bölgesel zayıflama yöntremleri konusunda örnek antrenman modellerini incelemek isteyenler amerikalı fitness gurusu Jillian Michael e ait 30 gün programını inceleyebilir.

Bu tip bir egzersiz programı uygulandığında bölgesel zayıflama ile ilgili ciddi bir mesafe katedilecektir.  Tabi bu egzersizleri düzenli olarak uygulamak izlemekten çok daha zordur ve çelik gibi bir irade gerektirmektedir.

Antrenmana yeni başladığınız dönemlerde zorlansanız da bölgesel zayıflamayı kafaya koymuşsanız o antrenmanları düzenli ve disiplinli şekilde uygulamalısınız.

Daha önceden spor yapmışlığınız var ise bu antrenman disiplinini göstermek daha kolay olabilir. Fakat spor geçmişiniz yok ise sizi motive edecek, aynı zamanda da hareketleri düzgün yapıp yapmayacağınızı kontrol edecek, sizinde kendinizi ona karşı da sorumlu hissedeceğiniz bir spor koçu ile çalışmanız bölgesel zayıflamada başarılı olmanız için faydalı olacaktır.

Spor koçunuz sizi gözlemleyerek antrenmanı kişiselleştirecek ve ihtiyaç duyduğunuz hareketleri daha çok tekrar etmenizi sağlayacaktır.

Bunun yanında bölgesel zayıflama yöntemi olarak kullanılan  Liposuction(liposakşın) uygualamaları da vardır. Tabi bu konu spor ve beslenmenin dışında bir konu 🙂

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz