Konya E-ticaret Danışmanlığı

Konya da 2007 den beri e-ticaret yapan bir şirketin kurucu ortağı olarak Konya E-ticaret Danışmanlığı alanında hizmet vererek tecrübelerimizi paylaşmak istiyoruz.  Bununla birlikte halen bu işimiz devam ettiği için gündemi takip ederek işimizi buraya entegre etmek durumundayız.  Konya da muhakkak e-ticaret yapan bir çok şirket var. Fakat bunların büyük bir kısmı satışlarının çoğunu yerel mağazalarından gerçekleştiriyorlar. Bunun yanında internetten gelen satışlarda ek gelir kapsamında oluyor.

Biz ise e-ticaret odaklı bir firmayız ve satış planlamamızı internetten satmak üzerine yapıyoruz. Kendi işleyen işimizle ilgili geliştirdiğimiz bir takım yazılımları ve uygulamaları ise e-ticaret danışmanlığı yaptığımız firmalar ile ücreti mukabilinde paylaşıyoruz.

Bir diğer konu ise şu e-ticaret yapan firmalar n11, gitti gidiyor, hepsiburada gibi mağazalar üzerinden intermet satışlarını yürütürken biz satışlarımızın ciddi bir kısmını web sitemiz üzerinden gerçekleştiriyoruz. Pazaryeri platformu dediğimiz bu satış kanalları e-ticarete hızlı bir başlangıç yapmak için uygun olsa da komisyon oranları vs gibi bir takım masrafları ve bunun yanında bir takım yaptırımları da beraberinde getiriyorlar. Eğer ki gerçekten katma değerli bir iş ile meşgul değilseniz. Bu siteler üzerinden satış yapmak bazen günü kurtarmaktan başka bir işe yaramayabiliyor.

Pazaryeri Platformları

Sadece Pazaryerleri ile Olmaz, Pazaryerleri Olmadan da Olmaz

Yeni bir site iseniz insanların size güvenerek kendi sitenizden alışveriş yapmaları çok mümkün olmayacaktır. Bu anlamda pazaryeri platformaları oldukça faydalı olabiliyor. Bunun yanında bu platformlar yürüttükleri bir çok kampanyaları ve reklam projelerini mağaza sahipleri yani biz satıcılar üzerine kurguluyorlar. Yani TV, Radyo, internet reklamlarında  Pazaryeri platformunun adı geçerken yürütülen kampanyanın masrafların bir çoğunu mağazalar komisyon, kesinti yada reklam gideri olarak ödüyorlar. Tabi bu konularda bilginiz oluyor. Kampanyaya katılmak isteyip istemediğiniz soruluyor. İşte tüm bunları iyi analiz ederek e-ticaret pazaryerlerini kendi lehimize kullanmalıyız.

E-ticaret mi Sosyal Medya Ticareti mi?

E-ticarette çok kanallı pazarlamanın önemli olduğuna inananlardanım. Önceki zamanlarda sadece tek kanal üzerinden özellikle o kanal bakir bir kanal ise e-ticaret yapılabiliyor oralardan büyünebiliyormuş. Ama günümüzde hangi ürünün nereden talep göreceği ilk etapta anlaşılamıyor. Dolayısıyla instagram, Facebook, Twitter, Youtube gibi kanalların hepsinden maksimum derecede istifade edip buralardan gelen geri dönüşümleri analiz etmeliyiz.

Sosyal Medya ve E-Ticaret
Sosyal Medya ve E-Ticaret

Ödeme Sistemleri

Ödeme sistemlerinde de alternatifli olmakta fayda var. Kredi kartı, kapıda ödeme, eft gibi yöntemlerin tamamı ödeme alternatifleriniz arasında olmalı. Bu durumda da kapıda ödeme de hangi kargo şirketi daha başarılı, kredi kartı ödemelerinde bankadan mı yoksa ödeme şirketlerinden mi faydalanmak gerekir gibi sorularla karşılaşıyoruz. Bu konular da danışmanlığa ihtiyaç duyacağınız konular arasında yer alıyor.

Ödeme Sistemleri

Bu Bilgilere Kendimiz Ulaşamaz mıyız?

E-ticaret danışmanlığı almak yerine bu bilgilere araştırarak kendimiz ulaşamaz mıyız dediğinizi duyar gibiyim. Tabi ki ulaşabilirsiniz. Fakat mevcut işinizin arasında bunlara zaman ayırarak amerika kıtasını tekrar keşfetmek yerine e-ticaret danışmanlığı hizmeti almanız daha mantıklı olabilir.

Siz de Konya da E-ticaret danışmanlığı hizmeti almak istiyorsanız 0 332 323 80 05 – 0541 322 99 39 numaralı telefonlardan bize ulaşabilirsiniz.

Dijital Pazarlama İle İlgili Diğer Yazılarımız için.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz