Google Photos İle Telefonlarınızda Yer Açın

Google Photos, google tarafından kurulan ücretsiz servislerden bir tanesidir. Google photos üzerinde resimlerinizi barındırabilirsiniz.

Telefonda Nasıl Yer Açarız?

Cep telefonlarımız ile fotoğraf ve video çekebiliyoruz. Notlarımızı cep telefonu üzerinden alabiliyoruz. Bunun yanında cep telefonlarındaki bir çok uygulama hayatımızı kolaylaştırıyor. Fakat aynı zamanda cep telefonumuzun hafızlarının da tükenmesine sebep oluyor. Eğer ki kullandığınız telefonda sd kart girişi var ise işiniz kolay bir hafıza kartı takarak problemi çözebilirsiniz. Peki dışarıdan bellek takılamayan cihazlarda ne yapmak gerekir. Sürekli cep telefonunuzu bilgisayara bağlayarak yedek mi alacaksınız. Peki bilgisayara yedeklediğiniz resimlere bilgisayarınıza uzakken ihtiyaç duydunuz o zaman ne olacak?

Bu ve benzeri soruların çoğunun çözümü google photos ta. Bunun için google photosu cep telefonumuza kurarak asistan bölümünden yedeklemeyi çalıştırıyoruz. Eğer ki tanımlarsanız yedeklemeyi kendisi otomatikte yapabilir.

Yedekleme işlemi yamamlandıktan sonra yine asistan menüsünden yer aç seçeneğine tıklayarak yedeklenen fotoğrafların cihazınızdan tamamen silinmesini sağlayabilirsiniz.

Fotoğraflara Daha Sonra Erişmek Gerekirse

Fotoğraflara erişmek gerektiğinde yine google photos uygulamasını internete bağlıyken açıyoruz. Fotoğraflar bölümünden aşağıya doğru kaydırarak fotoğrafları görebiliyoruz. Bu bölümde fotoğraflar tarih sırasına göre listeleniyor. Albümler bölümüne girdiğimizde ise fotoğraflara google tarafından kategorize edilmiş şekliyle ulaşabiliyoruz.

Program Hem IOS hem de Android cihazlarda çalışabiliyor.

Aynı zamanda bu dosyaları istediğiniz gmail hesabıyla da paylaşabilirsiniz.

Cep Telefonunuz dışında http://photos.google.com adresinden herhangi bir bilgisayardan gmail adresiniz ile fotoğraflarınıza istediğiniz yerden ulaşabilirsiniz. Hem de ister cep telefonu, ister tablet ve isterseniz bilgisayar ile bunu yapabilirsiniz.

Google Photos

Google Photos Güvenli Mi?

İnternet ortamında olan hiç bir veriye yüzde yüz güvenlidir diyemeyiz. Bilindiği gibi ünlülerin apple hesaplarına girilerek fotoğrafları da ele geçirilmişti. Ama internet üzerinde herhangi bir yerde yedekleme yapacaksanız bunun en doğru adresi google sunucularıdır diye düşünüyorum.  Eğer ki mahrem fotoğraflarınız var ise bunları tedbiren nette herhangi bir yere yüklememenizi tavsiye ediyoruz.  Bir çok sunucu hacklenmiş bir çok insanın mahrem bilgileri ortaya saçılmışken böyle bir riske girmek anlamsız olur. Hoş telefonlarımızdaki bilgiler ne kadar güvenliyse…

Dijital Pazarlama ve Teknoloji konusundaki diğer yazılarımızı incelemek için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz