Googleda Süreniz Doldu Sahtekarlığı

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bilgisayar iletişim sektöründe bir çok şey gelişiyor. Bunun yanında ne yazık ki sahtekarlık çeşitleri de gelişiyor. Bunun en popüllerinden bir tanesi de googleda süreniz doldu sahtekarlığı. Biz de bilişim konuları ile uğraştığımız için bu tip görüşmeler müşterilerimiz tarafından bize paslanabiliyor.

Googleda Süreniz Doldu Sahtekarlığı Şöyle Cereyan Ediyor

Telefondaki Kadın : Beyefendi iyi günler

Ben : İyi günler

Telefondaki Kadın : Google çözüm ortağı…. dan arıyorum ismim ……

Ben : Evet buyrun

Telefondaki Kadın :  …..com için aradım google daki süreniz dolmuş bunu uzatmak istiyor musunuz? Ali bey size yönlendirdi.

Ben : Neyi uzatmak istiyor muyum anlamadım?

Telefondaki Kadın :  efendim siteniz google da çıkıyor ya onu uzatmak istiyor musunuz?

Ben :  Biz organik çıkıyoruz zaten herhangi bir reklamımız yok

Telefondaki Kadın :  Tamam efendim ana sayfada 12 firma listeleniyor ya ….. kelimesinde süreniz doluyor.

Ben :  Evet süremiz doluyor ve bunu uzatmak sizin tekelinizde öyle mi? Allah Allah ya!

Telefondaki Kadın :  Yok beyefendi bizim havuzumuza düşüyor biz ona göre arıyoruz.

Ben : Google a böyle bir para ödenmiyor siz neyin ücretini istiyorsunuz anlamadım?

Telefondaki Kadın :  Beyefendi siz konudan hiç anlamıyorsunuz kaldırıyorum sitenizi.

Ben : Evet ben anlamıyorum kaldırın bakalım….

Sonra telefondaki kadın müşterimi arayarak çalıştığınız firma hiçbir şeyden anlamıyor böyle firmalara ödeme yapmayın böyle bilgisiz kişilere diyor. 🙂

Bilmeyenler için Google siteleri üst sıralarda çıkarmak için sitemize bir takım puanlama uyguluyor ve bu  duruma göre sizi yukarılarda çıkartıyor. Bir de google reklamları (adwords) var fakat o bambaşka bir mecra. Bu gözü açık gözüken açgözlüler müşterinin googledan trafik ve arama aldığını öngörerek arayıp hiç bir dahilleri olmadığı halde müşteriden para kopartmaya çalışıyorlar.  Bu işi yaparken arama üsluplarını ve iş(!) takiplerini de çok kurumsal bir şekilde yapmaya çalışıyorlar.

İki alternatif var ya bu arayanlar işi bilmiyor bunların patronları önce inandırıp bunları yönlendirerek arama yapmalarını istiyorlar. Ya da bu kadınlarda bile bile lades diyerek bu insanları aldatma, kandırma ve cebindeki parayı  çalma işleminin bir parçası olmuşlar.

Sevdiğim bir abimin bir sözü vardı ” Bir işi yaptırırken ustanı iyi seç, sonra da ustanın işine karışma” Bunun için iyi bir ajans yada danışmanla çalışmalı ve ondan habersiz gelen bu tip telefonlara kanıp da hiç bir yere para yatırmamalı ödeme yapmamalısınız.

WhatsApp WhatsApp dan Yaz