Hazır Web Sitesi

Hazır web sitesi, ekonomik olması kadar çabuk kurulması sebebiyle de gerek ülkemizde gerek Konya da çok tercih edilen web sitesi oluşturma yöntemlerinden bir tanesi olmuştur.

Peki sadece bu iki sebep ile hazır siteye yönelmek doğru mu?

Aslında web sitesi gibi firmanızın internetteki yüzü olan bir mecrayı sadece bu iki sebebe dayalı olarak kurmanız doğru değildir. Fakat hazır site tabir ettiğimiz içerik yönetim sistemleri  teknik anlamda ve görsel anlamda ihtiyaçlarınızı karşılıyor ise ve siz bu işlere yüksek bütçeler ayıramıyorsanız hazır siteler sizin için biçilmiş kaftandır diyebiliriz.

Açık Kaynak Kodlu Hazır Siteler :

Açık kayan kodlu hazır siteler WordPress, Joomla, Php Nuke, Php Fusion, drupal gibi sistemlerdir. Bu sistemler ilk çıkış aşamasında çok iptidai ve basit tasarımlı siteler olsalarda ilerleyen zamanlarda gerek temaları gerek teknik alt yapıları gelişmiş olanları vardır. İnternet üzerinde ki web sitelerinin büyük bir kısmı şu an ziyaret ettiğiniz web sitesi gibi wordpress altyapısı kullanmaktadır. Bu sitelerin bazıları ücretsiz temalar, bazıları ücretli temalar kullanırken bazı firmalarda kendilerine özel tema geliştirtmişlerdir.

Kendisine özel tema geliştirtecek kadar web sitesine bütçe harcayan bir kişi neden özel yazılımlı bir site yapmaz diye düşünebilirsiniz. Bu bahsettiğimiz hazır kaynak kodlu (GNU/GPL) içerik yönetim sistemlerinin seo alanında öncelikli olmak üzere bir çok alanda özel eklentileri mevcuttur. Bu tip yazılımları kendinizin tecrübe ederek geliştirmeniz çok uzun sürenizi alabilecekken çok küçük bütçeler ile bunlara sahip olabiliyorsunuz.

Diğer taraftan bu konuda uzman olmayan kimselerin sizin web sitenizin altyapısının ne olduğunu bilmesi çok kolay bir durum değil. Böyle olunca hazır web sitesi kullanma sebebiyle herhangi bir prestij kaybına uğramanızda söz konusu olmayacaktır.

Firmaların Hazırladığı İçerik Yönetim Sistemleri :

Yazılım firmalarının ya da reklam ajanslarının hazırladığı bu şekilde içerik yönetim sistemleri de mevcuttur. Bizimde interpratik adı altında bu şekilde bir çalışmamız oldu.  Gerek zamanın seo gereksinimlerini gerekse kolay yönetim panelini düşünerek hazırladığımız bu siteler müşterilerimiz tarafından oldukça beğenildi. Halen de bu sistemleri kullanarak google aramalarında iyi noktada olan ve bu sistemlerden vazgeçmeyen müşterilerimiz mevcut.

Fakat zaman ile gördük ki internet dünyasının gelişmelerine kısa sürede cevap vererek içerik yönetim sistemi üzerinde hızlı değişiklikler yapabilmek ciddi maliyetler ortaya koyuyor. Hazır içerik yönetim sistemlerinde ise bu işlem bazen sadece bir güncelle butonuna tıklamak kadar kolay olabiliyor. Bu hem müşterilerimiz açısından hem de bizim açımızdan çok daha efektif bir çalışma olur düşüncesi ile hazır içerik yönetim sistemlerine ağırlık vermeye karar verdik. Öyle ki kurumsal web sitemiz olan datmedya.com adresini de kısa süre içerisinde bu şekilde bir içerik yönetim sistemi ile güncellemeyi düşünüyoruz.

Hazır Web Siteleri Ücretli Mi?

Hazır web sitelerinin çekirdek yazılımına herhangi bir ücret ödenmiyor. Fakat bunların sunucu üzerine kurulması çalışır hale getirilmesi, veritabanı ayarlarının yapılması, seo ile ilgili güncellemeler, tema kıırulumu gibi konular belli bir tecrübe ve bilgi istiyor. Bu sebep ile müşterilerimizden bu hizmetler için ücret talep etmek durumunda oluyoruz. İsmi hazır site olsa bile bizi günlerce meşgul eden çalışmalar olabiliyor.

Hazır Web Sitesi Tasarımı Değişebilir mi?

Aslında en avantajlı durumlardan bir tanesi de bu hazır web siteleri için ücretli/ücretsiz onlarca tema alternatifi mevcut bu sebeple de istediğiniz zaman tema değişikliği yapabiliyorsunuz. Fakat kurumsal bilinirlik ve seo ile ilgili konular sebebiyle bu tür köklü değişikliklerin çok sık yapılması tavsiye edilmez.

Hazır Web Siteleri Seo Açısından Başarılı mı?

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi hazır web siteleri özellikle de wordpress seo açısından oldukça başarılı sistemlerdir. Bunların üzerinden bazı değişiklikler yapılarak ve Yoast gibi bazı ilavelerle seo açısından yani google aramalarında başarı elde etmek için güzel çalışmalar yapılabilir.

Seo Nedir?
Seo Nedir?

Hazır Web Sitesi ne kadar zamanda hazır olur?

Fuar çalışması yapan firmalar, yeni bir marka oluşturanlar, yeni işyeri kuranlar bu konuda oldukça aceleci oluyorlar. Aslında haksız da sayılmaz. Bu konu aslında sizin web sitesinden beklentinize ve içerik yoğunluğunuza bağlı bir konudur. Web sitesi bir defa yapılıp kenara koyulacak bir çalışma değildir. Sitenizi geliştiriyor ve güncelliyor olmanız gerekir. Bunun yanında temel gereksinimleri karşılayacak bir web sitesini iş yoğunluğumuza bağlı olarak 1-2 iş gününde teslim edebiliyoruz.

Eğer Konya da web tasarım yaptırmak yada hazır site kurdurmak istiyorsanız 0 332 323 80 05 – 0541 322 99 39 numaralı telefonlardan bize ulaşarak web sitesi konusunda görüşme sağlayabilirsiniz.

Diğer Ajans Konuları İçin Tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz