Web Tasarım Nedir?

Web Tasarım markanızın (kendi isminizde olabilir) kurumunuzun yada firmanızın internet üzerindeki bir alan adında grafik, fotoğraf yazı ve videolarla ifade edilmesine denilir şeklinde özetleyebiliriz.  Web siteleri önceleri büyük firmaların sadece kartvizitlerine yazdırmak için yada bizim de web sitemiz var demek için kullandıkları bir mecraydı. Bugün gelinen noktada web siteleri firmaların yerel ofislerinden çok daha kıymetli ve çok daha fazla iş yapar durumdadır diyebiliriz.

Seo nun bu kadar karmaşık bir hal almadığı dönemlerde sadece google dostu sayfa, meta etiketleri gibi küçük ayrıntılarla dahi üst sıralarda çıkılabildiği dönemlerde firmalara web tasarım görüşmesi için gittiğimizde bizim için google önemli değil ifadesini duymuşluğumuz dahi vardı.

Web Tasarım

 

Bugün gelinen nokta da söz konusu firmaların sorumlu yada yetkilileri web sitesi tasarım detaylarına girmeden üst sıralarda çıkıp çıkmayacağını sorgular duruma gelmiştir.

Web tasarım internet dünyasında var olabilmek için en önemli adımlardan bir tanesidir. Web sitesi olmayan kendisini sadece sosyal medya da ifade eden firmalar kurumsal firmalar tarafından ciddiye alınmıyorlar. Web sitenizin olması gelip geçici olmadığını işinizi ciddiye aldığınız konusunda önemli kriterlerden bir tanesi durumunda.

Bunun yanında sosyal medya da yaptığınız paylaşımlara kaynak olarak bilmediğiniz yada rakip firmaların sitesini kaynak göstermek yerine kendi web sitenizden bağlantı vermeniz çok daha doğru olacaktır.

Web Tasarım İnternette Kalıcı Bir Yer Edinmenizi Sağlar

İnterneti 1996 yılından beri kullanan bir insanım. O dönemlerden bu tarafa ICQ, MIRC, MSN  gibi çok iddialı mecralar internet aleminde popülerliklerini yitirdiler. Sonra sosyal mecralar çıktı örneğin gençlerin ellerinden düşmeyen Snapchat in adı bu aralar pek duyulmuyor.  Aynı şekilde instagramın yaptığı yıkıcı inovasyona siteyi satın alarak karşılık veren facebook da eskisi kadar popüler değil. Youtube  popülerliğini sürdürmeye devam ediyor.

Tüm bunlar olurken değişmeyen bir şey var ki aramalarda başarılı web sitesi olan firmalar internette temsil varlıklarını devam ettiriyorlar. Bunu yaparken de o günün popüler mecraları ne ise oralarda da varlar.  Web sitenize destek için oralarda da var olmak mutlaka gerekiyor lakin, web siteniz başarı için bu işin olmaz ise olmazı diyebiliriz.

Bizim Web Tasarım konusunda söyleyeceklerimiz bu şekilde bu konuda sormak istediğiniz soru var ise bu yazının altında yorum olarak yazabilirsiniz. Konya da web tasarım alanında bir ihtiyacınız olur ise bizimle irtibata geçebilirsiniz. 0 541 322 99 39 – 0 332 323 80 05

Reklam ve Dijital Pazarlama Konusudaki Diğer Yazılar İçin

WhatsApp WhatsApp dan Yaz