Web Tasarım Örnekleri

Web Tasarım kurumsal yada girişim seviyesindeki tüm şirketlerin ihtiyaç duyduğu bir hizmettir. Şirketler web tasarım hizmetini imkanları nisbetinde farklı yollar ile çözebiliyorlar. Şimdi bunlardan bahsedeceğiz. Web Tasarım örneklerine maddeler halinde aşağıda ulaşabilirsiniz.

1.Özel Tasarım Web Siteleri

Özel Tasarım Web Sitesi

Özel tasarım web siteleri firmaların kendilerine özgü grafik ve bazen kendilerine özgü yazılım ile hazırlattıkları özel web tasarım örnekleridir. Bu tip tasarımlarda çalışılan ajans öncelikler web sitesinin grafik formatında bir tasarımını getirerek firma yetkilisine sunmalıdır. Daha sonra çalışılan eskiz üzerinde yapılacak değişiklikler var ise kodlama aşamasına geçmeden önce bu değişiklikler yapılır. Bu aşamadan sonra değişiklik yapılması çok daha zor olacaktır. Yine grafik tasarım aşamasındayken sitenin hangi bölümleri dinamik olacak, hangi bölümleri statik olacak nerelerde animasyon olması gerekiyor gibi konularda konuşulur. Bu aşamadan sonra firma yetkilisinden gerekli onaylar alındıktan sonra sitenin kodlaması aşamasına geçilir ve site kodlanarak tamamlanır. Bu uzun ve masraflı bir süreçtir. Dolayısıyla bu tip bir web tasarım hizmetini kurumsal ve bu işe yüksek bütçe ayırabilecek firmalar daha çok almaktadırlar.

2.Ajans Yada Yazılım Firmalarının Hazırladıkları Hazır Web Siteleri

Hazır Web Sitesi

Web tasarım örneklerindeki ikinci metod yazılım firmalarının yada ajansların hazırladıkları paket program mantığı ile çalışan web siteleridir. Bu web siteleri zaman zaman belli sektörlere özel tasarlanmış olduğundan o sektörler için oldukça kullanışlı olabilmektedir. Bu aşamada bu web sitelerini kodlayan firmanın ne kadar destek sağladığı oldukça önemli bir konudur. Firma eğer yaptığı çalışmanın arkasında durur ve müşterisine gerekli desteği sağlarsa hem ekonomik hem de hızlı bir çözüm olarak değerlendirilebilir. Sistemin özellikleri ve müşterinin ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamaması da değerlendirilmelidir. Bu alanda hizmet veren pek çok kurum ve pek çok hazır sistem olduğundan bu konuda kesin bir bilgi vermek doğru değildir. Çok güzel ve mantıklı kodlanmış web sitelerinin yanı sıra çok kötü kodlanmış ve vasat web siteleri de mevcuttur.

3.E-Ticaret Tarzı Hazırlanmış Web Tasarım Örnekleri

E-Ticaret Siteleri

Bu tarz siteler güvenlik sertifikası ve statik ip gibi bir takım diğer sitelerde mecbur olmayan özelliklere de ihtiyaç duyarlar. Bu sebeple de maliyetleri diğer sitelerden daha yüksektir. Bu tarz bir web sitesini online satış planlayan yada google merchant (ürün listeleme) reklamları verecek olan sitelerin kullanması doğru olacaktır. Hizmet odaklı çalışan ve sergileyeceği çok fazla ürünü olmayan firmaların bu tarz bir web tasarım yaptırmaları uygun değildir. Bu tip web siterlinde de farklı alternatifler mevcuttur. Açık kaynak kodlu ve paket program tarzı e-ticaret siteleri en çok kullanılan yöntemlerdendir.

4.Açık Kaynak Kodlu İçerik Yönetim Sistemleri ile Hazırlanmış Web Sayfaları 

Wordpress

Bunlar joomla, php nuke, php fusion, drupal ve wordpress gibi açık kaynak kodlu (gnu/gpl lisanslı) sistemler ile kurulan web siteleridir. Bunların en çok kullanılanı wordpress olup dünya üzerindeki web sayfalarının da büyük bir kısmı wordpress ile hazırlanmıştır. Bu tp uygulamalarda uzmanlaşmış bazı bilişim uzmanları bu sistemler için özel tasarım arayüzler de hazırlayabilmektedirler. Alt yapılarının güncellenebiliyor olması, farklı tasarımlar kullanılabiliyor olması ve düşük maliyetleri sebebiyle en çok tercih edilen web tasarım örneklerinden bir tanesi bu tarz web siteleridir.

5.Landing Page Tarzı Tek Sayfalık Web Tasarım Örnekleri

Landing Page

Google ın alan adına hat safhada önem verdiği dönemlerde tek bir kelimede seo başarısı elde etmek için kurulan tek sitelik wenb tasarım örnekleridir. Bu tarz web siteleri gooogle reklamları için de hazırlanmaktadır. Fakat kalite puanı tabiriyle adwords reklamlarının da maliyetleri değişince artık reklam amaçlı da tek sayfalık web siteleri kullanılmamaktadır. Özet olarak bu tarz siteler popülerliklerini yitirmiştir diyebiliriz.

Web tasarım örnekleri konusunu bu şekilde özetleyebiliriz. Ya bu ve daha yüzlerce konuya hakim olmalı yada işi ehline teslim ederek arkanıza yaslanmalısınız.

Web tasarım konusunda profesyonel destek almak isterseniz 0541 322 99 39 – 0 332 323 80 05 numaralı telefonlardan bize ulaşabilirsiniz.

Web ve Dijital Pazarlama alanında daha fazla bilgiye sahip olmak için tıklayınız.

Seo Konusunda daha fazla bilgi edinmek için google yönergelerini inceleyebilirsiniz.

https://support.google.com/webmasters/answer/7451184?hl=tr

WhatsApp WhatsApp dan Yaz