Milli Bakanımız Sayın Ziya Selçuk Bey’in yaptığı açıklama ile birlikte beden eğitimi, müzik gibi derslerin zorunlu ders olmaktan çıktığı kamuoyunda yankı uyandırdı.
Spor ile ilgilenen insanlar ve özellikle de beden eğitimi öğretmenleri bu duruma karşı çıktılar.
Beden eğitiminin zorunlu ders olmaktan çıkmasına karşı çıkmadan önce beden eğitimi dersinde neler yapıldığını ve bu dersin sportif yeteneklere ne kadar faydalı olduğunu değerlendirmek lazım.
Hepimiz ilkokul, ortaokul ve lise çağlarında beden eğitimi derslerine girdik. Bu derslerde neler öğrendik? Bir spor dalına yönelmemiz konusunda beden eğitimi dersleri ne kadar faydalı oldu? Bu konuları öncelikle herkesin değerlendirmesin istiyorum.
Özverili çalışkan haftada sadece 2 saat olan beden eğitimi derslerinde yetenekleri keşfetmeye çalışam beden eğitimi öğretmenleri olduğu gibi, Baskebol, voleybol, futbol toplarını çocukların önüne atıp kenarda oturan beden eğitimi öğretmenlerimizde oldu.
Spor ile uğraşanlar gayet iyi bilirler hiç bir spor dalı haftada iki saat çalışarak öğrenilmez yada bu spor dalında gelişim sağlanamaz.
Durum böyle olunca zaten var olan beden eğitimi dersleri öğrenciler açısından çok da faydalı değildi. Eğer beden eğitimini seçen öğrencilere daha fazla ders saati verilip haftada 2-3 gün spor yapmaları sağlanabilecekse yeni sistem çok daha faydalı olacaktır. Beden eğitimi dersi zorunlu ders olmayacak diye kaygılanmanın bir anlamı da bu doğrultuda yok diye düşünüyorum.
Eğerki durum böyle olunca 30 kişilik sınıftan 10 kişi de olsa layığıyla spor yapacaksa Türk Sporu adına daha faydalı dahi olabilir.
Tabi spor kültürünün geliştirilmesi ile ilgili yapılabilecek daha bir çok çalışma da var.