Kick Boksa Yeni Başlayanlar İçin Tavsiyeler

Hepimizin Kick Boks a yada herhangi bir spora başladığımız zaman bir takım tavsiyelere ihtiyacımız olur. Biz de bu yazımızda kick boks a yeni başlayanlar için tecrübeli tavsiyelerde bulunacağız.

1.Antrenmanlara Düzenli Devam Et :

Kick boksta olduğu gibi diğer spor dallarında da antrenmanlara düzenli devam edilmesi gerekmektedir. Spor salonu ile psikolojik bağınızın kopmamasının yanı sıra uygulanan antrenman programının verimli olması açısından da bu durum oldukça önemlidir. Kabaca insan vücudunun karşılaştığı bir strese üç haftada uyum sağladığı söylenir. Bu durumda antrenman aksattığınızda bu süreci uzatmış olursunuz.

2.Beslenmeni İhmal Etme

Sporda önemli konulardan bir tanesi de beslenme konusudur. Beslenme denince çok yemek gerektiği anlaşılması. Çok yemekte marifet yoktur esas olan kaliteli ve doğal gıdalar tüketmektir. Spordan verim almak istiyorsak paketlenmiş endüstriyel hazır gıdalardan uzak durmalı fastfood beslenme tarzı yerine doğal ev yemekleri tercih etmeliyiz.

Beslenme konusu çok detaylı bir konu olmakla birlikte burada kısaca bahsediyoruz. Dilerseniz sitemizde beslenme ile ilgili diğer makalelere göz atabilirsiniz.
https://www.abdulhamittopcu.com/category/kilo-alma-kilo-verme-kilo-kontrolu/

3.Isınma ve Soğumayı İhmal Etmeyin

Kick boks için önemli tavsiyelerden bir tanesi de mutlaka ısınma ve soğuma olacaktır. Özellikle ısınma hem performans hem de sakatlıkların önlenmesi açısından oldukça önemlidir. İnsanlar genelde sonuç odaklı olduğundan ısınma evresini atlayarak direk antrenman evresine girmek isteyebilir. Isınma ve soğumayı vakitsiz harcanan zaman gibi görebilirler. Oysaki antrenman evresindeki performansınız ve gelişimizde ısınma ve soğuma oldukça önemlidir.

4.Kendi Kick Boks Malzemelerinizi Kullanın

Antrenman esnasında hepimiz terliyoruz ve terimiz diğer vücut salgılarımız kullandığımız malzemelere ister istemez geçiyor. Bu yolla bulaşan bir çok hastalık olduğunu da göz önünde bulundurduğumuzda kendi malzememizi kullanmamız bir kere daha önem arz ediyor. Diğer taraftan malzemelere alışkanlık kazanmak ve özellikle koruyucu malzemelere karşı yabancılık çekmemek için antrenmanda kendi malzemelerinizi kullanmanızda oldukça önemlidir. Bir de boks bandajınızı üşenmeden sarın.

5.Dinlenme Sporlarda Olduğu Gibi Kick Boksta da çok önemli

Spor aslında vücudu yıpratan bir etkinlik ama dinlenme esnasında vücut bunu çok daha güçlü şekilde tamir ettiği için vücudumuzun gelişmesine katkıda bulunuyor. Bunun için beslenme gibi dinlenme de idman dışındaki önemli konulardan bir tanesi. Bunun yanında antrenman esnasındaki dinlenmelerde oldukça önemli bu sebeple antrenörünüzün dinlenme için ayırdığı round aralarında dinlenin egzersizi tekrar etmeye devam etmeyin.

6.Egonuz İçin Değil Gelişim İçin Çalışın

Özellikle antrenman müsabakalarında müsabakayı abartarak sokakta dövüşür gibi üstünlük kurmaya çalışan kickboksörleri defalarda gördük görüyoruz. Bu şekilde yapılan antrenman müsabakalarından her iki kickboksörde istifade edemez. Önemli olan rakibi analiz edip çözmek zayıf yönlenlerimizi keşfederek düzeltmek ve güçlü yönlerimizi ön plana çıkartmak olmalıdır.

Kick Boksa Yeni Başlayanlar İçin Tavsiyeler yazımızda tecrübelerimizden yola çıkarak size bir takım tavsiyelerde bulunduk. Sizinde bu yazıya ilave etmek istediğiniz yada düzeltme yapmak istediğiniz bir konu olur ise yazının altına yorum olarak yazabilirsiniz.

WhatsApp WhatsApp dan Yaz