Kick Boks Teknikleri

Kick boks teknikleri öncelikle günlük hayatta karşılaşabileceğimiz problemlere karşı en uygulanabilir tekniklerdir. Peki bu tekniklerin kaynağı nedir?

Teknikleri ayak ve el teknikler diye ikiye ayrılabilir. Buna tekme ve yumruk hareketleri de diyebiliriz.

Kick Boks El Teknikleri

Kick boks el teknikleri genel anlamda boks teknikleridir. Bunun yanında backfist yada spinning back fist gibi muay thai temelli tekniklerde kick boks sporunda mevcuttur.

El tekniklerini direk yumruk, kroşe yumruk, aparkat yumruk, backfist gibi özetleyebiliriz. Bunların uygulanma şekli ve bölgesine göre de farklı ifadeleri söz konusudur. Örneğin mide aparkatı gibi…

Kick Boks Ayak Teknikleri

Kick boks ayak teknikleri kungfu, taekwondo, muay thai gibi branşlardan gelir. Kick boksun kendi içerisindeki müsabaka kategorilerine göre tekniklerin uygulanış tarzları da değişiklik gösterebilir. Örneğin tam temaslı bir branşta muay thai tarzı sert tekmeler kullanılırken light contact yada point fighting gibi dallarda ise taekwondo tarzı daha hızlı tekmeler tercih edilebilir.

Özet olarak bu şekilde ifade etmek mümkün olsa da aslında durum bu kadar basit değildir.

Kick boks teknikleri uygulanış tarzı uygulanış sırası ve uygulanış yeri gibi farklı durumlarda farklılıklar gösterir.

Bu anlamda temel olarak kolayca 6 aylık bir eğitim ile öğrenilebilecekken bunları uygulayabilecek kabiliyete ulaşmak çok daha uzun zamanda elde edilebilir.

Light Contact Kick Boks

Videodan Kick Boks Teknikleri Öğrenmek

Kick boks teknikleri videolardan öğreneyim ve kendim uygulayayım yada kendimi yakın savunma anlamında geliştireyim denebilecek teknikler değildir. Mutlaka bir hoca gözetiminde öğrenilmeli ve farklı antrenman partnerleri ile geliştirilmelidir.

Temel kick boks eğitimi bu işin ustası bir antrenörden alındıktan sonra teknik gelişim farklı videolardan, maçlardan istifade edilerek sağlanabilir. Buna sporda mental antrenman da diyoruz.

Teknikleri Uygulayabilecek Seviyeye Gelmek

Ancak teknikleri yorumlayıp mental antrenman yapabilmek için belli bir seviyeye gelmek gerekir. Diğer bir konu ise hareketlerin tekrarıdır. Teknikleri defaatle farklı kombinasyonda tekrar ederek ancak uygulayabilecek seviyeye gelebilirsiniz. Müsabaka esnasında yada dışarıda karşılaştığınız bir olumsuzlukta bunları düşünüp sonra uygulayacak vaktiniz olmayacaktır.

Bizim kick boks hareketleri konusunda anlatacaklarımız bu kadar. Bunlar dışında kick boks ile ilgili merak ettiğiniz bir konu olur ise makalelerimizin altına yorum olarak yazabilirsiniz. Biz de sizin istekleriniz doğrultusunda gerekli bilgilendirmeyi yapmak için çalışırız.

Bol sporlu günler dileriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz