Kick Boks Nasıl Yapılır ?

Kick boks nasıl yapılır konusu ne kadar merak edilen bir konu olsa da kolayca anlatılacak bir konu değildir. Biz yine de elimizden geldiğince kısaca bu konuyu özetlemeye çalışacağız.

Öncelikle kick boks u hangi amaç ile yapacağınıza karar vermelisiniz. Bu konu da videolardan video derslerden istifade edilebilse de konu hakkında hiç bir temeli olmayan insanların kick boksu kendi kendilerine öğrenme şansları malesef yoktur.

Malesef diyorum çünkü taşra da ücra köşelerde bu spora heves eden gece yarılarına kadar kick boks maçlarını izlemek için uykusuz kalan insanların olduğunu biliyorum.

Benzer bir çocukluk geçirmiş birisi olarak sporu isteyip de ulaşamamanın ne demek olduğunu bilenlerdenim.

Tabi bu sadece çocuklara mahsus bir konu da değil. Anadolunun bir köşesinde yaşayan ve bu sporları istemesine rağmen icra edemeyen insanlar mutlaka vardır. Bu konuya daha sonra gelmek üzere şehirde yaşayan spor salonlarına ulaşabilen kişiler için kick boks nasıl yapılır bunu konuşalım.

Şehir de Yaşayanlar İçin Kick Boks Nasıl Yapılır ?

Kick boks branşı Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri ve Halk Eğitim merkezleri bünyesinde icra edilen bir branştır. Bu anlamda bir gruba dahil olmak istiyorsanız bu kurumlardan destek alarak kick boks yapabilir kendinize yakın açılmış olan bir kurstan belki ücretsiz bile faydalanabilirsiniz.

Özel Salonlarda Kick Boks Nasıl Yapılır ?

Kick boks branşının en çok icra edildiği tesisler özel salonlardır. Kendinize yakın bir salon bularak işe başlayabilirsiniz. Haftanın üç günü devam edeceğiniz bir etkinlik için spor salonunun evinize yada ikametgahınıza yakın olması oldukça önemlidir. Bir sonraki aşama ise kendinize uygun gün ve saatlerde bir seans belirlemek olacaktır. Bu da tamam ise hayırlı olsun aramıza hoşgeldiniz diyebiliriz.

Özel Ders Alarak Kick boks Nasıl Yapılır ?

Kick boksu kendi amaçlarına özgü çalışmak ve kısa sürede yol alabilmek isteyen insanların öncelikli başvurdukları ders şekli özel ders olmaktadır. Antrenman programı beslenme ve seans saatleri tamamen size özel gerçekleştiğinden başarıya ulaşmanız daha kolay olabilmektedir.

Özel ders konusunda öncelikle bu işi bilen ve anlaşabileceğiniz bir kick boks hocası bulmalısınız. Haftanın üç günü birebir antrenman yapacağınız kişi ile frekanslarınızın uyuşması da oldukça önemlidir. Anlaşamayacağınız bir insan ile dünyanın en iyi kick boks antrenörü dahi olsa bir süre sonra idmanlar sürdürülebilir olmayacaktır.

Taşra da yaşayanlar için kick boks nasıl yapılır ?

Taşra da öğrenim görüyor yada burada yaşıyor olabilirsiniz. Bulunduğunuz yerde bu konuyu birebir öğrenebileceğiniz bir antrenör yok ise ne yapmalısınız. Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi bu işin olmazsa olmazı antrenördür. Bu durumda tatil döneminizde, yıllık izninizde yada uygun bir zamanda temel eğitimi kendinize en yakın yerde almalısınız. İmkanlar dahilinde bu dersin özel ders olması iyi olur. Mümkünse beraber antrenmanlara devam edebileceğiniz bir kişi ile birlikte bu dersi almanız daha doğru olur. Daha sonrasında farklı teknik kombinasyonlar için uzaktan eğitim alabilir. İnternetteki kaynaklardan da faydalabilirsiniz.

WhatsApp WhatsApp dan Yaz