Kick Boks Vücut Geliştir mi ?

Kick boks vücut geliştirir mi sorusuna cevap aramadan önce vücut geliştirmekten kastınızın ne olduğunu anlamamız önemlidir.

Kick boks psikomotor, kuvvet, sürat, dayanıklılık gibi alanlarda mutlaka gelişim sağlar.

Kick boks yaparak fit bir vücuda sahip olabilirsiniz. Kick boks yaparak kilo da verebilirsiniz. Fakat amacınız hacim kazanmış hipertrofiye uğramış body building müsabakalarında ki sporcular biçiminde bir vücuda sahip olmak ise kick boks sizin için doğru spor dalı değildir.

Kick Boks Vücut Geliştir mi ?

Kick Boks ve Vücut Gelişimi

Kick boks vücudun fonksiyonel olarak gelişmesine katkı sağlar. Daha hızlı tepkiler verebilirsiniz. Daha zor yorulabilirsiniz. Daha kuvvetli olabilirsiniz. Hatta daha hoş bir dış görünüşe sahip olabilirsiniz. Ama aşırı hacimli kaslara kick boks yaparak sahip olamazsınız.

Kick Boks Vücut Gelişimi ve Beslenme

Kick boksun vücut geliştirmeye sağladığı faydanın başarılı ve hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için beslenme en önemli faktörlerden bir tanesidir.

Ben istediğimi yerim sonrada spora giderim ve güzel bir vücudum olur düşüncesi yanlış bir düşüncedir. Hayatınızın bir tarafına sporu koymuşsanız doğru bir adım atmışsınız demektir. Ama hayatınızın geri kalan tarafında da uygun beslenme ve dinlenme olmalıdır. Böyle olmadığı takdirde yaptığınız sporun verimini alamazsınız. Bu diğer sporlarda olduğu gibi kick boksda da geçerlidir.

WhatsApp WhatsApp dan Yaz