Diyet Yapmadan Nasıl 14 Kilo Verdim -1

Genelde hiç çile çekmeden, egzersiz yapmadan, diyet yapmadan kilo verin gibi vaadlerde bulunurlar. Genelde bunlar ticari amaçlı kilo verme umudu satan ilaçlar vs olur.

Öncelikle doğal olan alternatiflerden yana olduğumu belirtmek istiyorum. Kilo verme konusunda rüştünü ispatlamış bir takım gıda takviyeleri yada ilaçlar olsa da doğru olan öncelikle doğal yolları denemektir.

Gelelim bana geçen sene kışın 87-88 kg bandında seyreden kilom nasıl oldu da 74-75 kg bandına düştü.

Öncelikle şunu söyleyeyim bu kiloyu çok daha kısa zamanda verebilirdim. Fakat bunun çok sağlıklı olmadığını ve vücudumuzun buna uyum sağlamakta güçlük çekeceğini düşünüyorum.

Hayatının her döneminde az çok sportif aktivite olan bir insan oldum. Antrenörlük kurslarında da bize spor ve beslenme alanında bir takım bilgiler verildi fakat hayatımı düzene koyma tembelliğim yüzünden bildiğim bir çok şeyi uygulamadım ve günün sonunda 20 li yaşlarda 65 kg iken 35 yaşında 88 kg a kadar çıktım. 88 kg olduğum dönem de egzersizi hiç bırakmadım. Hatta hareketsizlik obeziteden daha tehlikelidir mottosuyla kendiimi motive ediyordum 🙂

Öncelikle hayatımdan dışarıdan aldığım hazır gıdaları çıkarttım. Örneğin evde kahvaltı yapıp üzerine de poğaça yemekten vazgeçtim. İkindin yada akşam üstü çayın yanında kendimi tam buğdaydan yapılıyor diye avuttuğum bisküvileri de attım bir kenara…

Sonrasını da diğer yazımızda ele alalım

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz