Diyet Yapmadan Nasıl 14 Kilo Verdim -2

Birinci yazıda bahsettiğimiz konular acil eylem planı olarak ele aldığımız konulardı fakat yeterli de değildi. Şu kadar gram şundan, bu kadar bundan, kibrit kutusu kadar …. adet filan bu tarz diyetler bana hiç uygun olmadı. Allah mecbur etmesin böyle bir beslenme tarzına mecbur olmak istemem. Sağlık problemi olmayan (insülin direnci vs.) kişilerinde böyle bir diyete mecbur olduğunu düşünmüyorum. Tabi egzersiz yaparlarsa.

Sabah kahvaltılarında yumurta gibi protein esaslı gıdaları ve yulaf ezmesi gibi yavaş karbonhidratları eksik etmemeye gayret ediyorum. Durum böyle olunca sabah ve öğle arasında bir takviyeye ihtiyaç kalmıyor.

Öğlen yemekleri bu anlamda en zor öğünlerden bir tanesi, çalışıyoruz ve işyerimizi yemek tabilot usulü geliyor. Yemeğimi evden getirecek kadar düzenli bir insan da değilim 🙂

Yemekler geldiğinde kapakları açıp, hangisi protein, hangisi karbonhidrat glisemik indeksi düşük mü yüksek mi değerlendirerek ona göre hangisinden az hangisinden çok yemem gerektiğine karar veriyorum.

Birde yemeği mümkün olduğunca yavaş yemeğe gayret ediyorum.

Akşam yemekleri diğer problemli öğünümüz, itiraf edeyim akşam salon idmanlarından geç geldiğim için akşam yemeklerini idman günlerinde salata ile geçirdiğim oldu. Eğer salata bana doyurucu gelmez ise içerisine biraz da peynir ilave ediyorum. Akşam yemekleri en tehlikeli öğün diyebiliriz. Peygamber efendimiz (s.a.v.) in de yemek üzerine uyumamak ile ilgili hadisi şerifleri var.

Akşam yemeğini eğer geç yemez isem biraz daha kendime müsade ediyorum.

Beslenme ile ilgili aldığımız önlemler bundan ibaret. Şekerden (basit şeker) zaten mümkün olduğunca uzak duruyoruz.

Gelelim egzersiz konusuna bilindiği üzere orta şiddette uzun süreli yapılan (aerobik) antrenmanlar yağ yaktırır. Yüksek şiddetli antrenmanlar ise iki antrenman arası metabolizmamızın hızlı çalışmasına yardımcı olur.

Ben kilo vermeye özel antrenmanları genelde bisiklet üzerinde yaptım. Fakat bu şart değil aynı tempo da farklı biçimde antrenmanlarda aynı faydayı sağlar.

Göğüs bandım olmadığı için Xiaomi Mi Band 2 Akıllı bilekliğimin egzersiz modunu açarak Roller tabir edilen evde bisiklet antrenman ı sağlayan cihazla aerobik eşikte antrenman yaptım. Aerobik eşiği de karvoven formülü diye geçen formül vasıtası ile  hesapladım.

Bunun yanında bisiklet turlarında bilinçsizce çok yüksek tempo çevirim kıtlıktan çıkmış gibi yeme olayından da vazgeçtim ve makul miktarda atıştırmalıklarla turu tamamladım.

Kabaca benim kilo verme sürecim bu şekilde oldu. Özellikle ilk zamanlar şunu de yiyelim, bir kereden bir şey olmaz demeden yemek ile ilgili yaptığım küçük düzenlemelere riayet ettim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz