Zayıflama Diyeti Nasıl Yapılır?

Zayıflama da en önemli hususlardan bir tanesi diyet yapmaktır. Farklı amaçlarla diyet yapılabileceği gibi zayıflama diyeti de amacına hizmet edecek şekilde belirlenmeli ve disiplin içerisinde uygulanmalıdır.

Zayıflamak için yapılan diyetin ana mantığı harcadığın kaloriden  daha az kalori almaktır. Bunu yaparken sağlığımıza zarar verecek beslenme tarzlarından da uzak durmalıyız.

Bununla beraber atlanılan en önemli konu glisemik indeks konusudur. Zayıflama diyeti yaparken aldığın kalori kadar aldığınız gıdaların ne kadar hızla emildiği de önemlidir. Tam buğday mamülleri, yulaf, bulgur gibi gıdalar yavaş  karbonhidratlar olarak ifade edilen bileşik şekerlerdir. Beyaz ekmek, şeker, çikolata, pekmez, bal gibi gıdalar ise hızlı karbonhidratlar olup kana çok hızlı karışırlar.

Kana hızlı karışan karbonhidratlar vücut tarafından insülin salgılanmasına sebep olur. Salgılanan insülin  ile birlikte kan şekeri tekrar düşecek böylece tekrar beslenme ihtiyacı duyacağız demektir. O halde zayıflama diyeti yapıyorsak glisemik indeksi yüksek basit şeker tabir edilen gıdalardan uzak durmalıyız.

Mümkün olduğunda proteinden zengin beslenmeliyiz. Peki nedir proteinden zengin gıdalar. Yumurta, beyaz ve kırmızı et hayvansal proteine örnektir. Bakliyatlar ise bitkisel proteine örnek verilebilir. Bunun yanında vitamin ve minarelden zengin yeşillik ve sebze de beslenmemizin önemli birer parçası olmalıdır.

Eğer zayıflama diyeti yaparken bahsettiğimiz konulara dikkat ederseniz. Daha uzun süre tok kalabilirsiniz. Bunun yanında sebze ve yeşillikten zengin beslenme de egzersiz esnasında yağları yakmanıza yardımcı olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz