Spor İle Zayıflamak ve Diyet İle Zayıflamak

Modern şehir hayatının hareketsizliği ile birlikte obezite kaçınılmaz oldu. Zayıflamak bir çok insanın sağlık hedefleri arasında yer alıyor. Bu durumda akıllara ilk gelen sorulardan bir tanesi Spor ile Zayıflamak yada diyet ile zayıflamak hangisini tercih etmek gerekiyor. Bu yazımızda bu konu da fikirlerimizi paylaşıyor olacağız. Kilo verme konusunda bir çok başarı hikayesi olduğu gibi bu hikayelerin bir kısmı beslenme temelli bir kısmı ise egzersiz temellidir.

Spor ile Zayıflamak
Spor ile Zayıflamak

Spor İle Zayıflamak Daha Sağlıklı

Yani her iki yöntemle de kilo vermek mümkün. Zayıflama konusunu sağlık açısından değerlendiriyorsak ki öyle yapmalıyız. Zaruret söz konusu değilse egzersizsiz bir zayıflama tercih edilmemelidir. Kilo vermeyle ilgili yağdan kilo verme ve kastan kilo verme konusu kilo vermeye çalışanların en çok dikkat ettikleri konulardan bir tanesidir.

Peki spor kasları eritiyor olsa sporcuların bu kadar yüksek performanslı müsabakalarda başarılı olmaları söz konusu olabilir miydi? Tabi ki olamazdı. Çünkü vücudumuz kullandığı yerden zayıflamaz. Tam tersine gelişir.

Sadece Spor ile Zayıflanabilir mi?

Özellikle hayatında hiç hareket olmayan kişiler spor yaptıklarında hızlı bir şekilde kilo verebilirler. Ama bir süre sonra vücut bu duruma tolerans geliştirerek zayıflama sürecini durdurabilir. İşin bu kısmı tamamen kişiye özel bir konu. Diğer taraftan nasıl egzersizle zayıflamak sağlık açısından doğru ise yediğine içtiğine dikkat etmek de hem sportif başarı, hem sağlık, hem de zayıflamaya yardımcı olacaktır.

Kimler Sırf Diyet İle Zayıflamalı ?

Spor yapmasına sıhhi engeli olanlar sırf diyet ile zayıflamalıdır.

Spor İle Zayıflamak Size Neler Kazandırır?

Yüksek kilo ile birlikte bir takım ortopedik sıkıntılar yaşıyor olabilirsiniz.  Bu konuda öncelik doktor tavsiyesi olmak ile birlikte bir çok ortopedik problemin kaynağında ilgili kasların yada aynı bölgede ki destekleyen diğer kasların güçsüz olmasından kaynaklanmaktadır. Örneğin bel fıtığı rahatsızlıklarının cerrahi operasyondan bir süre sonra tekrar etmesi de bel bölgesindeki kasların zayıflığından kaynaklanmaktadır. Yine diz bölgesindeki problemlerde fizik tedavi uzmanları bir takım egzersizlerle dizleri çalıştırmayı tavsiye etmektedirler.

Bunun yanında kolestrol, şeker, tansiyon gibi rahatsızlıklarda da spor olumlu sonuçlar ortaya koymaktadır.

Diyabet ve Spor Hakkında 

Spor ile birlikte gelişen kardiyo vasküler (kalp damar) sisteminiz, gelişen bağışıklık sisteminiz ile birlikte spor hayatınızda adeta önleyici hekimlik gerçekleştirmektedir.

Eğer kilo verme sürecini kick boks gibi  bir mücadele sporu ile desteklerseniz. Hem yakın savunma konusunda kendinizi geliştirmiş olur hem de mücadele sporlarının psikolojik faydalarından istifade edebilirsiniz.

Kilo Verme (Zayıflama) İçin Özel Spor Dersi

Kick Boks Özel Ders

Kilo Verme Konusunda Diğer Yazılarımız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz