Freelance Web Tasarım Yaptırılır mı?

Freelance Web Tasarım Yaptırılır mı? Sorusundan önce kime web tasarım yaptırılır? sorusunu sormak lazım. Şöyle ki eğer muuhatabınız gerekli bilgi tecrübe daha önemlisi iş ahlakına sahip değilse işyeri olsa da web tasarım yaptırılmaz.

Ne gibi Sorunlar Yaşanabilir

2006  yılından beri piyasaya iş yapan bir insan olarak artık şu söylemler bize klişe gelmeye başladı. Biz bir arkadaşa yaptırmıştık, bizim arkadaşın yeğeni yapmıştı….. Şimdi ulaşamıyoruz…

Bu tip durumlarda müşteriye adresin com mu? com.tr mi olduğunu sorarız. com.tr ise problem yok iki satır dilekçe ODTÜ üzerinden adresin yetkilerini devir alabiliriz. Fakat adres com ise o zaman buyurun cenaze namazına.

com adresleri ilk davranan alır

com uzantılı adresleri ilk davranan alır ve bu adreslerde resmiyet aranmaz. Durum böyle olunca sizin adresin kendinize ait olduğunu ispat edip o adresi almanız mümkün değil. net, org gibi uzantılarda da aynı durumlar söz konusudır. TR uzantılı adresler ise nic.tr adresinden tescil edilir ve resmi evrak ibraz etmek gerekir bu adresleri bir problem olduğunda adresin sahibi olduğunuzu ispatlayarak alabilirsiniz.

Freelance Web Tasarım Yaptırılır mı?
Freelance Web Tasarım Yaptırılır mı?

Revizyon Gerektiren Durumlar

Eğer web sitenizi güvenilir olmayan ve işinin arkasında olmayan bir kişi yada firmaya yaptırırsanız web sitesinde değişikliğe gitmek istediğiniz zaman problem yaşayabilirsiniz. Revizyonunuz yapılmayabilir yada sizde çok fahiş rakamlar talep edilebilir.

Öyleki güvenilir olmayan bir web tasarımcı sizin adresiniz üzerinden gizli olarak farklı sitelere backlink sağlayabilir. Bu durum sizin sitenizinde spam listesine girmesine sebep olabilir.

İşi bitirmeden ücret talep etme ve Siteyi Gayri Ahlaki Sitelere Yönlendirmek İle Tehdit Etme

Ne yazık ki bu tip durumlarda duyuyoruz. Web tasarımcı işini tamamlamadan müşteriden ücretin tamamını talep ediyor. Müşteri bu arada kartvizit vs gibi yerlerde domain adresini kullanıyor. Yada site google da indekslenmiş. Ve tasarımcımız müşteriden bu tip tehditlerle para kopartmaya çalışıyor.

İşini Düzgün Yapan İnsanlarda Problem Yaşıyorlar

Ne yazık ki meslektaşlarımız (!) bu tip davranışlar sergilediğinden biz de müşterilerimiz ile görüşürken ne olduğumuzdan çok ne olmadığımızı anlatmaya çalışıyor. Müşterinin daha önceki yaşadığı sıkıntıları dinliyoruz.

Referans İşler ve Firmalar Önemli

Peki nasıl karar vermeliyiz dediğinizi duyar gibiyim? Bu tip durumlarda web tasarımcınızdan daha önceki yapmış olduğu işleri ve bu firmalardaki irtibat kişilerini sorabilirsiniz. Bu firmalarla irtibata geçilerek tasarımcıdan memnun olup olmadıkları bir sıkıntı yaşayıp yaşamadıkları öğrenilerek karar verilebilir.

Bu İş Profesyonellik Gerektirir

Eş, dost tanıdık bunlar güzel şeyler fakat tanıdığınız kişi sizin ihtiyacınız olan hizmeti sunamıyorsa tanıdığa iş yaptırmak adına firmanızı lekelememelisiniz.

Özet olarak hem işinde başarılı hem de iş ahlakı olan kişi yada firmalarla çalışmak önemli.

 

Freelance Web Tasarım Yaptırılır mı?

sorusuna bu şekilde cevap vermiş olduk. Web tasarım ile ilgili sormak istediğiniz soruları bize iletebilirsiniz. Dijital Pazarlama Alanındaki diğer makaleler için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz