Seo Nedir? Google Optimizasyonu Nedir?

Seo Nedir? Konusunda bir çok kaynaktan bir çok makaleye ulaşabilirsiniz. Fakat ben de durumu kendimce izah edeceğim bir yazım olsun arzu ettim. Seo konusunda mümkün olduğunda teknik detaya girmeden nedir ne değildir bilgilendirme yapacağız?

Öncelikle Seo bir kısaltmadır. S.E.O. Search Engine Optimization şeklinde açılımını yapabiliriz. Bilindiği gibi internet üzerinden aradığımız bilgilere ulaşmak için arama motoru kullanıyoruz. Google, Yandex, Bing, Yaani gibi bir çok arama motoru olsa da Google Arama Motoru şu an için hepsinin üzerindedir. Dolayısıyla biz de optimizasyon yaparken google nelere dikkat ediyor buna bakıyoruz. Seo Nedir? sorusunun cevabı da tam burada başlıyor.

Google arama motoru olmak ile birlikte aynı zamanda bir şirket ve bu şirketin ücretsiz hizmetlerinin yanında ücretli hizmetleri de var. Bunların en başında reklam satmak geliyor. İnsanlar google kullanacak ve aradıkları sitelere sağlıklı şekilde erişebilecekler ki reklam satılsın değil mi? Bunun için google zaman zaman algoritmasında (çalışma sisteminde) değişiklikler yapıyor. Bu değişiklikleri daha sağlıklı sonuçlar listeleyebilmek adına yapıyor.

Site İçi Seo nedir?

Kim web sitesini yazılım, donanım ve içerik olarak google güncel algoritmalarına göre yaparsa site içe seo dediğimiz kısımda başarılı oluyor.

Site Dışı Seo Nedir?

Bu konuyu da şu şekilde özetleyebiliriz. Sitenizi bir insan gibi değerlendirin. Bu insana olumlu referans olan bilgilerine kaynak olarak bu insanı gösteren kişiler var. Bu kişiler ne kadar prestijli ve güvenilir kişilerse referans olunan insanında değerini o kadar artırırlar. Google siteler arası bağlantıları da kabaca böyle bir mantık ile değerlendiriyor. Site içi seo da gerekenler yapılmış ise bunu sitenin kendi kendisini iyi ifade etmesi olarak değerlendirebiliriz. Sonra konu ile alakalı siteler bu site hakkında referans oluyorlar mı bu durum devreye giriyor. Konu ile ilgili teknik detaylarla dolu bir çok bilgi olsa da Site dışı seo nedir? sorusunun cevabını bu şekilde özetleyebiliriz.

Seo Nedir?
Seo Nedir?

Seo Uzmanıında Neler Beklemeliyiz?

Seo uzmanınız sitenizin gerek teknik alt yapısı, gerek içerikleri gerekse bağlantı yapısı hakkında sizi yönlendirmelidir. Bu sayede Google da başarınızı artırmalıdır.

Seo Süreci Nasıl Olmalı? Orta Uzun Kısa

Seo konusu sitenin kodlanması aşamasından başlamak ile birlikte sitenin ömrü boyunca devam eden bir hadisedir. Bundan 10 yıl önce çok az kişi cep telefonundan internete girip google üzerinden arama yapıyordu bugün ise insanlar aramalarının büyük bir kısmını cep telefonundan yapıyorlar. Bu gibi bundan sonra da ufak büyük google algoritmalarında güncel teknolojiye uygun değişiklikler olacaktır.

Eğer sektörünüz google da güçlü bir rekabete sahip değil ise kısa sürede de başarılı olabilirsiniz. Fakat ciddi rekabet olan sektörlerde başarı zaman alabilir. Şunu belirtmekte seo alanında yapılan çalışmalar boşa gitmeyecek çalışmalardır. Hedeflediğiniz yer de olamasanızda farklı anahtar kelimelerde başarıyı elde edebilir farklı yan alanlar talep alabilirsiniz.

Seo ve Dijital Pazarlama Konusundaki Diğer Yazılar İçin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz