Landing Page Nedir ?

Landing page, hedef sayfa, iniş sayfası, tek sayfa gibi farklı isimlerle de adlandırılır. Bu sayfalar genelde tek bir ürün ve tek bir hizmet hakkında bilginin yer aldığı sayfalardır.

Landing Page Nedir ?

Landing Page Neden Kullanılır ?

Günümüzde bir firma birden çok alanda hizmet verebilmektedir. Durum böyle olunca da web siteleri oldukça karmaşık bir hal almaktadır. Bu karmaşa içerisinde müşterilerin yada hedef kitlenin aradıklarını bulmaları zorlaşmaktadır.

Bu sebeple sadece tek konuya yönelik bir sayfa hazırlanmakta bu sayafada iletişim bilgileri, whats app, sipariş formu gibi alanlar yer almakta ve müşteri direk bu ürünle ilgili iletişime geçerek sipariş verebilmekte yada bilgi alabilmektedir.

Landing Page e Hedef Kitlenin Ulaşması Nasıl Sağlanır ?

Bu sayafalara seoya uyumlu olacak şekilde içerik hazırlanarak direk organik erişim sağlanabilir. Eğer Organik çıkmak mümkün olmazsa adwords reklamları ile de bu sayfa desteklenebilir. Ayrıca Sosyal medya üzerinden organik yada reklamla da bu sayfalara yönlendirme yapılabilmektedir.

Satış İşlemi Nasıl Gerçekleşir ?

Bu tek sayfalardan satış için pazaryerlerindeki ürün ilanlarını yönlendirme yapılabileceği gibi iletişim formuyla da sipariş vermesi sağlanabilir. Ayrıca canlı destek yada whats app mesajlaşması ile de satış gerçekleştirilebilmektedir.

Dijital Dünya ile ilgili diğer yazılarımız için tıklayınız.

Wikipedia sayfasındaki landing page hakkındaki bilgiler için tıklayınız.

WhatsApp WhatsApp dan Yaz