Youtube den Nasıl Para Kazanılır ?

İnternetin ilk günlerinden itibaren internetten para kazanmak insanların ilgisini çekmiştir. Gerek dünya da gerekse ülkemizden internetten para kazanan hatta internetten zengin olan bir çok insan var. Günümüzde ise internetten para kazanmanın en popüler konularından bir tanesi youtube. Durum böyle olunca Youtube den Nasıl Para Kazanılır konusu da insanların özellikle genç kardeşlerimizin en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor.

Youtube den Nasıl Para Kazanılır
Youtube den Nasıl Para Kazanılır

Youtube Para Kazanma Şartları 2020

İlk zamanlar küçük bir kanalınız olsa bile youtube hesabınız ile adsense hesabınızı bağlayarak para kazanabiliyorsunuz. Bugün ise youtube para kazanma özelliğini açmak için belli şartlar istiyor. Şu an için yotubenin 1000 Abone ve 4000 saat izlenme süresinden sonra para kazanma özelliği aktif hale getirilebiliyor.

Youtube İçin Doğru İçerik

Youtube den nasıl para kazanılır bundan önce doğru içerik üretmeniz gerekir. İçerik konularında hem bilgi sahibi olmalısınız hem de konular popüler yada insanların aradığı konular olmalı. Bununla birlikte insanların içeriklerinize ulaşması için yeterli açıklama ve etiket kullanmalısınız.

Telif Hakları Önemli

Youtubeden gelir elde etmek isteyenlerin bir çoğu başka kanallardan popüler videoları indirerek kendi kanallarında yayınlamaktadırlar. Bu durum etik olarak doğru bir davranış değildir. Ayrıca youtube telif hakları ile ilgili videonun gerçek sahibine bildirim göndermektedir. Bu durumda videonun sahibi videonun kaldırılmasını isteyebilmektedir.

Ürün Tanıtımları ve Sponsorlu içerikler

Yotubeden elde edilen gelirlerin dışında ciddi bir izleyici kitlesine ulaştığınız takdirde firmalar yada markalar sizden ürün tanıtımları yada videolarınıza ürün yerleştirmeleri talep edebilirler. Bu gelirler bazen yotube dan kazandığınız paralardan daha fazla da olabilir.

Vergilendirme

Gelir elde ettiğiniz her alanda olduğu gibi youtubeda da elde ettiğiniz gelir ile ilgili olarak devlete vergi ödemelisiniz. Google Irlanda üzerinden banka hesabınıza yatan paralar Maliye Bakanlığı tarafından tespit edildiği takdirde geriye dönük olarak da bu vergiler sizlerden ceza ve faizi ile birlikte alınabilmektedir. Konu Hakkında aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Sporcu Pazarı Youtube Kanalı

Abdülhamit TOPÇU Kişisel Youtube Kanalı

Dijital Dünya İle İlgili Diğer Haberler İçin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz