Pandemi Sürecinde Kick Boks

Pandemi sürecinde bir çok spor branşı gibi kick boks da olumsuz olarak etkilendi. Covid 19 salgınının en çok etkilediği sektörlerden bir tanesi de kesinlikle spor sektörüdür.

Salonların bir dönem kapalı olmalı ile birlikte açık olduğu dönemde de kapalı ortamda insanların bir araya gelmesi sebebiyle insanlar tarafından salon sporları riskli karşılanıyor.

Maske İle Spor Yapmak Mümkün mü?

Her ne kadar basında ve medya da spor salonlarında bürokratların ziyaretlerinde maskeli sporcular gözüksede kick boks gibi yüksek performans gerektiren spor branşlarının maske ile yapılması pek mümkün gözükmemektedir.

Kick Boks Bağışıklı Sistemini Güçlendirir mi?

Şüphesiz her spor dalı gibi kick boks da bağışıklık sistemine olumlu katkı yapacak bir aktivitedir. Burada dikkat edilmesi gereken konu antrenman esnasında Maske, Mesafe ve temizlik konusu olduğu gibi, ağır sporlardan sonra bağışıklık sisteminin geçici olarak baskılandığınında bilinmesi gerektiğidir.

Pandemi Sonrası Kick Boks Sporu Nasıl Olacak ?

Pandemi de en çok etkilenen sektörlerin başında spor sektörünün geldiğini yazımızın başında bildirdik. Pandemi sonrası da aynı şekilde spor salonlarında yoğun talep olacağını tahmin ediyorum. Pandemi sürecinde hareketsiz kalan insanlar kilo aldılar, hareketsiz kaldılar. Buna bağlı olarakta bazı psikolojik ve fiziki sıkıntılarla karşı karşıya geldiler. Bu durumda pandemi sonrasında insanlar fazla kilolarından kurtulmak, stres atmak ve daha sağlıklı olmak için spor salonlarını dolduracaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp dan Yaz